Cristian Popescu Piedone poate candida pentru o funcţie de consilier local. Decizia nu e definitivă

Data publicării:
piedone cu popi - fb

Foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

Hotărârea instanţei vine la doar o zi după ce a doua încercare a fostului edil de a se înscrie în cursa pentru funcţia din care şi-a dat demisia anul trecut a fost definitiv anulată.

Biroul Electoral al Sectorului 4 îi anulase, miercuri, candidatura fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru un loc de consilier local. Fostul edil a atacat decizia în instanță, iar acum Judecătoria Sectorului 4 a decis că Biroul Electoral nu are dreptate. Nu este însă o decizie irevocabilă a justiției.

Cristian Popescu Piedone s-a înscris atât în cursa pentru câștigarea Primăriei Sectorului 4, dar și pentru un loc de consilier local. 

Marțea trecută, judecătorii au respins candidatura ca independent a lui Popescu Piedone pe motiv că semnăturile strânse sunt insuficiente. Ulterior, fostul primar a încercat o altă variantă. S-a reînscris în cursa electorală pentru a deveni edil al Sectorului 4, dar de această dată cu susținerea Partidului Puterii Umaniste. Aseară, justiția a decis definitiv că Popescu Piedone nu poate candida nici în această variantă la funcția de primar al Sectorului 4.

Însă Cristian Popescu Piedone s-a înscris pe listele Partidului Puterii Umaniste și pentru un loc de consilier local. Mai mult, el chiar deschide lista de consilieri locali ai acestui partid. Biroul Electoral al Sectorului 4 a constatat miercuri că semnăturile strânse pentru lista de consilieri locali au fost adunate în perioada în care Piedone era candidat independent și pe acest motiv a respins posibilitatea ca Piedone să candideze. 

Dacă Biroul Electoral al Sectorului 4 contestă în apel decizia Judecătoriei Sectorului 4 de a-i permite lui Cristian Popescu Piedone să candideze pentru un loc de consilier local, atunci dosarul va merge la Tribunalul București care va tranșa chestiunea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri