28 de scurtmetraje în competiția Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Data publicării:
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 8

28 de filme scurte din 15 țări au fost incluse în selecția oficială a maratonului. După ce au primit validarea marilor jurii internaționale, acestea urmează să fie votate de publicul maratonului în cadrul competiției ”ShortsUP Audience Award”. Pe parcursul nopții, spectatorii vor avea rolul juriului și misiunea de a alege cel mai bun film al anului, ce va fi distins cu un premiu de 1500 E. Votul se va desfășura exclusiv digital, pe site-ul ShortsUP, pe durata proiecțiilor, dar și 24 de ore după terminarea evenimentului.

Cel mai așteptat film este marele câștigător al premiului Oscar în 2016, Bâlbăitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015), o ficțiune emoționantă despre singurătate și curaj, care te lasă fără cuvinte, la propriu. Doza de sarcasm și comedie neagră e adusă în program de Prânzul de duminică (r. Celine Devaux, Franța, 2015), câștigătorul premiului Cesar pentru animație, o poveste despre familii. Cum să scapi de prânzul de duminică și de toate întrebările incomode din partea unei familii obositoare? Când vine vorba de rude, James trebuie să aleagă între iubire și ură, o decizie deloc ușoară.

Din caruselul de emoții al nopții lungi nu lipsesc nici poveștile românești, printre care O noapte în Tokoriki (r. Roxana Stroe, România, 2016), care a primit premiul special în secţiunea Generation 14plus la Berlin Film Festival și Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea scurtmetraj la TIFF. La lăsat de seară, Geanina își sărbătorește majoratul în ”Tokoriki”, discoteca din sat, înconjurată de familie și prieteni. În timpul petrecerii, Geanina primeşte din partea prietenului ei o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.

A 8-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte sărbătorește puterea tot mai mare al mediului VIDEO în viața de zi cu zi Spectatorii pot consulta programul evenimentul și în format video, într-o serie de cronici realizate împreună cu persoane din lumea filmului, media sau artei dar și cu membrii publicului amator de cinema în doze mici.

La miezul nopții, artistul hip-hopDOC (Vlad Munteanu), fondatorul trupei CTC, urcă pe scena ShortsUP pentru un perfoarmence interactiv inspirat de subiectele filmelor din program. DOC face stand-up comedy pe rime de hip-hop și dă viața poveștilor culese din zeci de spații geografice, din America, până-n Franța, Noua Zeelandă, România și Rusia, mixându-le cu beaturi hip-hop.

Accesul la Noaptea Lungă se face începând cu ora 20.00, iar filmele vor rula de la ora 21.00. Biletele pot fi achiziționate din rețelele MyTicket, Eventbook și Eventim la prețul de 35 de lei in perioada Pre-Sale (21 iunie – 2 iulie) și 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte întreagă cu scurtmetraje premiate, food-court si experiențe culinare artizanale.

ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea: ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei. Cel mai așteptat eveniment ShortsUP, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, va avea loc pe 2 iulie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri