Educația sexuală, motiv de dispută între ONG-uri

Data publicării:
copii educatie sexuala 08 10 2015

18 asociaţii de părinţi şi profesori de religie i-au trimis ministrului Educaţiei o scrisoare prin care cer ca educaţia sexuală să nu fie studiată în şcoală. În acest moment, sunt prevăzute câteva noţiuni în cadrul materiei opţionale Educaţie pentru sănătate.

Liana Stanciu, preşedintele Asociaţiei Părinţi pentru ora de religie: Conform MEN, a fost ales ca opţiune de mai puţin de 15% dintre părinţi. De ce? Poate e interesant de ştiut. Asociaţia Părinţi pentru ora de religie îşi propune mai degrabă să diminueze efectul nudităţii, care este peste tot, de teamă ca nu cumva acest studiu să aibă efectul invers.

Semnatarii scrisorii sunt convinşi că părinţii sunt cei care trebuie să facă educaţia sexuală. Doar că nu toţi părinţii sunt de aceeaşi părere.

Hai să nu îi mai ducem deloc la şcoală, să stăm acasă şi să educăm copiii.

Copiii au nevoie de informaţie, ştiu tot felul de lucruri şi nu le înţeleg. Ei îşi petrec mai mult de 50% din timp în şcoală, cu prieteni, telefoane, tablete şi cu siguranţă şcoala ar putea să controleze acest mediu”, spun părinții.

Susţinătorii educaţiei sexuale în şcoli vin şi cu alte argumente, cum ar fi numărul prea mare al mamelor minore şi al avorturilor.

Diana Neaga, Coaliţia pentru Egalitate de gen: Faptul că există aceste cifre alarmante ne indică nouă că eficienţa acestui opţional nu este tocmai cea dorită. Nu se vorbeşte despre sexualitate, este ceva ruşinos. Tinerii se informează de pe internet, iar sursele de pe internet pot fi unele bune, dar şi foarte nocive.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Îmi doresc şi recomand elevilor studiul disciplinei educaţie pentru sănătate. Dacă vor decide toţi elevii să studieze aceste module, practic din opţional devine cu acelaşi regim ca disciplinele obligatorii.

În ultimul an, peste 2.600 de şcoli au ales materia opţională Educaţie pentru sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri