Nu au terminat liceul, dar sunt programatori cu experiență

Data publicării:
elev programator computer - captura

Andrei Gherghe, un tânăr de 17 ani din Feteşti, a venit la Cluj-Napoca pentru a urma cursurile academiei IT. A fost selectat pentru că în clasa a V-a a creat un soft pentru un calculator asemănător celui din Windows. „În clasa a IX-a terminasem materia de clasa a XII-a. Nu mai aveam ce să fac. Profesorii nu mai puteau să mă ajute. Mi-au spus chiar ei că eu trebuie să îmi caut pe altcineva”, spune el.

Acum se va muta la Cluj-Napoca şi în ultimii doi ani de liceu va urma şi academia de IT.

Ramona Ioncef, trainer spune despre el că „are idei foarte bune de rezolvare, are idei creative şi încearcă să le împărtăşească cu colegii lui. Am rămas şi noi surprinşi de nivelul elevilor de liceu.”

Cel mai tânăr elev admis anul acesta are doar 14 ani, dar cunoştinţele lui sunt mult înaintea vârstei, spun încântaţi profesorii. „Problemele mi se par asemănătoare cu unele pe care le primim la şcoală”, este de părere Dragoş Crişan.

Elevii au fost admişi în urma unor teste online la care au participat peste 1.500 de tineri. 330 au fost admişi, iar trei sunt încă liceeni.

„Ne dorim să găsim tineri cu potenţial, pasionaţi care vor să facă ceva interesant în viitor, să fie informaticienii din viitor. Să fie cei care vor fi antreprenorii start-upurilor”, declară Gloria Csiszer, marketing manager al academiei.

La finalul celor doi ani de cursuri, tinerii IT-iști vor primi o diplomă ce va atesta faptul că sunt programatori cu experienţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri