Cei trei români din reportajul Sky News, arestați 

Data publicării:
arme reportaj sky news 2-1

Suspecții au fost audiați timp de trei ore la Curtea de Apel București înainte ca instanța să pronunțe decizia. Cel care a intermediat realizarea filmării, Mihai Aurelian Szanto şi fraţii Atilla Csaba Pantics şi Levente Pantics pot ataca decizia judecătorului cu o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează News.ro

Ei au fost puşi sub acuzare pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

„Materialul jurnalistic difuzat de postul de televiziune britanic a fost preluat în mass-media din România şi din alte state membre UE, iar din trecerea în revistă a ştirilor difuzate pe această temă, cât şi a comentariilor difuzate în spaţiul public a rezultat că faptele prezentate au generat pe de o parte sentimente reprobatoare la adresa statului român, iar pe de altă parte un sentiment de insecuritate în rândul cetăţenilor din România, având în vedere prezentarea unor posibile ameninţări la adresa securităţii naţionale a ţării", au transmis procurorii DIICOT. 

De asemenea, DIICOT a precizat că românii au primit în total 2.000 de euro pentru a participa la realizarea reportajului Sky News

Premierul Dacian Cioloș a precizat, joi, că a cerut ca autorităţile române să ia poziţie faţă de reportajul Sky News întrucât este vorba de o denigrare a României.

Postul de televiziune Sky News a anunţat, miercuri, că susţine în totalitate, în continuare, materialul publicat duminică, privind presupuşii traficanţi de arme din România. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

Jurnalistul Stuart Ramsay a scris pe Twitter, că informaţiile sunt reale şi a negat că ar fi vorba despre o înscenare, menţionând că au loc arestări şi că Guvernul este pus în dificultate.

Citiți și: 

„Traficanţii” de arme care apar în reportajul Sky News au fost lăsaţi în libertate
Reportaj înscenat. Mărturia românului care l-a ajutat pe Stuart Ramsay 
Reportajul Sky News | Dan Mihalache: S-ar putea să fie şi implicaţii care ţin de geopolitica zonei
Primele imagini cu jurnalistul Sky News la Târgu Mureș. Prima reacție a lui Stuart Ramsay după acuzele DIICOT 
Explicaţiile jurnalistului Sky News, după reportajul despre traficanţii de arme
Explicațiile jurnalistului Sky News. Încă trei mesaje pe Twitter: În imaginile de la hotel apare numai echipa!
Contul de Twitter al jurnalistului Stuart Ramsay, invadat de comentarii ironice
Armele prezentate de Sky News nu sunt de asalt. Reacţia postului britanic
Sky News își apără jurnalistul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri