Dan Voiculescu împarte celula de 24 de metri pătrați cu patru deținuți

Data publicării:
dan voiculescu agerpres 7625441

Dupa condamnarea de 10 ani în dosarul ICA, Dan Voiculescu a fost încarcerat la penitenciarul Rahova.

Este cazat, împreună cu alte patru persoane, într-o cameră cu suprafaţa de 24,59 mp care dispune de iluminat natural. (...) Baia aferentă camerei de deţinere are o suprafata de 8,39 mp şi dispune de mobilierul necesar (chiuvetă, duş, toaletă, cuier). În camera în care este cazat deţinutul, ca în toate celelalte camere de detenţie din penitenciar, există televizor pentru asigurarea accesului la informaţii de interes public”, se arată în răspunsul ANP.

Omul de afaceri Maricel Păcuraru este închis la penitenciarul Poarta Albă într-o încăpere de 43 de metri pătraţi, cu şapte colegi de cameră şi baie pe hol.

Persoana are acces la un grup sanitar prevăzut cu lavoar, cu o suprafata de 7,05 mp, compus din 4 cabine şi 4 toalete, şi la spălătorul secției care este dotat cu 8 duşuri, 4 lavoare, etajere şi oglinzi. Deţinutul beneficiază de apă rece curentă, iar apa caldă este asigurată conform programului stabilit de normele legale in vigoare (de 4 ori pe săptămână)”, se mai arată în răspunsul ANP.

Maricel Părcuraru îşi petrece majoritatea timpului cu cărţile: este bibliotecarul penitenciarului. Al doilea, pentru că potrivit unor surse din Administraţia Penitenciarelor citate de HotNews, la Poarta Albă a fost înfiinţat special încă un post pentru omul de afaceri. Corneliu Iacobov este colegul lui.

Situaţia din penitenciare a fost în centrul atenţiei în ultima perioadă. Sute de deţinuţi au protestat şi au cerut condiţii mai bune. Au fost şi incidente. Câţiva deţinuţi au dat foc la saltele din celule, alţii s-au urcat pe acoperişul închisorii, iar unii au fost în greva foamei.

Ministerul Justiţiei a început o dezbatere publică pentru a găsit soluţii la problema aglomeraţiei din penitenciare unde sunt acum 28.300 de condamnaţi. Deţinuţii cu un regim mai puţin sever de detenţie ar putea fi folosiţi în agricultură şi producţie. Amnistia şi graţierea sunt excluse. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri