Darius Vâlcov, o avere imposibil de explicat

Data publicării:
DARIUS VALCOV 1 SENAT 7309788-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-1

Ultima declarație de avere făcută în calitate de primar arată că Darius Vâlcov câștiga în 2007 mai puţin de 3.000 de lei lunar. Fostul primar al Slatinei nu avea nicio locuinţă, dar reușise performanța să depună în conturi bancare 36.000 de lei, mai mult decât salariul lui pe un an.

La începutul lui 2012, Darius Vâlcov nu mai economisește nimic, lichidează conturile bancare, iar soția lui, Lavinia Șandru, își cumpără o mașină. La sfârşitul anului, Darius Vâlcov depune o nouă declaraţie de avere din care reiese că Lavinia Şandru câştigă de două ori mai mult decât el.

Pe 20 mai 2012, ajuns senator, Darius Vâlcov arată în declaraţiile de avere că soţia are 90.000 de lei într-un cont de economii. O zi mai târziu, documentul este completat şi se pare că şi contul, care ajunge la 155.000 de lei.

În rest, lucrurile nu se modifică prea mult. Soţia câştigă în continuare peste D. Vâlcov. Cu 10.000 de lei mai mult.

În declaraţiile de avere nu apar tablouri sau lingouri de aur, dar procurorii au făcut lumină asupra comorii pe care fostul ministru o ţinea ascunsă de ochii lumii. Anchetatorii au descoperit că senatorul dosise într-un seif ţinut în casa unui parlamentar 90.000 de dolari şi aproape un milion şi jumătate de lei, trei lingouri de aur, de trei kilograme, un tablou semnat Pierre-Auguste Renoir, altul Jean Cocteau şi o pictură pe lemn.

Surprizele au continuat. Procurorii au găsit alte 101 tablouri de valoare ascunse la patru prieteni ai fostului ministru şi le-au confiscat.

Surse din interiorul anchetei susţin că şirul descoperirilor este departe de final. Investigatorii au informaţii că fostul ministru ar fi ascuns sume mari într-un cimitir de la Slatina.

Darius Vâlcov este acuzat că în perioada în care era primar al Slatinei ar fi încasat un comision de aproape două milioane de euro după ce a fost de acord să atribuie ilegal un contract omului de afaceri Theodor Berna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri