Dorin Cocoș, denunțat de fiul său în dosarul ANRP

Data publicării:
alin cocos agerpres

Dorin Cocoş și fiul său, Alin, au avut nevoie de şase ore pentru a-şi recunoşte fapte şi pentru a-i convinge pe judecători să fie blânzi când se vor pronunţa. Au ieşit însă dezamăgiţi.

Omul de afaceri Dorin Cocoş a admis că a cumpărat voturile membrilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, pentru a-i aduce si mai mulţi bani în conturi milionarului Gheorghe Stelian.

La rândul său, Alin Cocoș a recunoscut că a vândut un teren la jumătate de preț către Alina Bica și consilierul ei. A dat însă vina pe tatăl lui pentru afacerea imobiliară în care a ieşit în pieredere. Susţine că abia ulterior a aflat că vânzarea era un paravan pentru încă o mită.

„I-am cerut bani tatălui meu. El m-a refuzat și mi-a spus să vând un teren pe care îl cumpărasem la Snagov cu 200.000 de euro. La una dintre întâlnirile de vânzare a participat tatăl meu și Ionuț Mihăilescu, consilierul doamnei Bica. Mihăilescu mi-a spus că el și Alina Bica vor terenul cu 100.000 euro. E un preț mic, eu nu am vrut să vând, dar tata mi-a spus să nu comentez și să îl dau. L-am întrebat de ce. Mi-a spus că are o obligație față de Alina Bica, de când ea era la ANRP. Ulterior mi-a spus că obligația era legată de o despăgubire primită de Gheorghe Stelian”, se arată în declarația dată de Alin Cocoș în fața judecătorilor.

Dorin Cocoș le-a spus magistraților că a încercat să își protejeze fiul.

„Alin m-a întrebat de ce accept. Avea 22 de ani. Nu știa multe. Știu că cei 100.000 de euro s-au plătit greu și Alin mă întreba de ce nu vin odată banii. I-am spus să stea cuminte. În cele din urmă i-am spus de ANRP și ce se întâmplase acolo”, a declarat Dorin Cocoş în fața judecătorilor.

Judecătorii nu sunt însă convinși că cei doi au spus tot adevărul, aşa că îi vor audia încă o dată. Pentru moment magistraţii nu vor să le reducă celor doi pedeapsa pe baza mărturiilor.

Nici Ionuț Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica, nu a avut mai mult noroc deşi și el a recunoscut toate acuzațiile.

„Eu eram prietenul Alinei Bica, eram şoferul ei, subalternul ei, confidentul ei, eram ce îmi cerea ea să fiu. Alina Bica avea mulţi prieteni la Ministerul Justiţiei. Prieteni influenţi. Ştia bine secretari de stat, procurori, judecători. Alina Bica şi Elena Udrea au devenit bune prietene doar după ce lui Gheorghe Stelian i s-a aprobat despăgubirea de către ANRP. Am fost la o petrecere toţi trei. Le-am văzut cum îşi vorbeau, cum se priveau. Au decis să aprofundeze relaţia la cafele şi ceaiuri”, le-a spus Ionuţ Mihăilescu judecătorilor.

Numele Elenei Udrea a fost invocat şi de avocaţii Alinei Bica, care au convins judecătorii că fostul ministru al Turismului e un martor important în dosar. Avocaţii spun că ea ar putea să povestească despre presiunile pe care SRI le-ar fi făcut asupra Alinei Bica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri