Camelia Voiculescu nu s-a prezentat nici astăzi în fața judecătorilor pentru a da declarații în dosarul RCS&RDS – Antena Group

Data publicării:
2 CAMELIA VOICULESCU DNA

Avocaţii Cameliei Voiculescu au depus în instanţă acte medicale care să justifice absenţa sa din sala de judecată şi au promis, la fel ca data trecută, că fiica lui Dan Voiculescu va veni în faţa judecătorilor la termenul următor”, relatează Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

Şi tot atunci ar trebui depuse la dosar, dacă judecătorii sunt de acord, CD-uri cu emisiunile şi ştirile difuzate de televiziunile Antena Group. Asta au cerut avocaţii inculpaţiilor.

Avocat: Solicităm să încuviinţaţi depunerea în instanţă a tuturor înregistrărilor video difuzate de televiziunile Antena Group. Trebuie să vă convingeţi că nu a fost difuzat niciun material defăimător la adresa RCS&RDS.

Judecător: Şi ar trebui să le urmăresc pe toate?

Avocat: Sunt interesante.

Un clip a rulat pe postul Antena 3 şi care anunţa dezvăluirea unor fapte de corupţie în care ar fi fost implicată compania de cablu RCS&RDS.

Postul TV Antena 3 a difuzat, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe posturile de televiziune SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, arătau procurorii anticorupţie.

Pentru a demostra contrariul, avocaţii inculpaţilor le-au cerut judecătorilor să audieze mai mulţi jurnalişti ai Antena Group. Unii dintre ei au dat declaraţii în calitate de martori şi la DNA.

Judecător: Domnul Mugur Ciuvică a declarat la parchet, citez: „acest jurământ este prea serios pentru o anchetă băsistă„. Cu declaraţii de genul acesta, îl vom chema în instanţă ca să facă spectacol? Vă reamintesc că declaraţia mincinoasă se pedepseşte conform legii.

Miza şantajului era uriaşă, susţin procurorii DNA. Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat cu ameninţări să îl convingă pe administratorul RCS&RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

Mi-a spus că are un contract semnat de mine cu o societate, Bodu SRL, iar această convenție ar reprezenta, de fapt, o şpagă. Mi-a spus că dacă această chestiune va deveni publică <eu nu voi mai sta la această masă> şi mi-a sugerat că aş putea fi arestat”, a declarat în instanţă administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

Directorul Antena Grup a negat totul.

Reporter: I-aţi spus vreodată domnului Bendei că ar putea fi arestat?

Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group: Asta a declarat el în instanţă...

Potrivit stenogramelor care există la dosar, tot planul de şantaj era coordonat de Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia. Cei doi sunt acum judecaţi pentru complicitate la şantaj.

Dan Voiculescu: Eu vreau trei lucruri: denunţ calomnios...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Plângere penală prealabilă...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi o delegaţie de la Antena 1, n-ar trebui Mihai...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: De la Antena 1, ba poate şi Mihai.

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Vorbiţi voi, vedeţi cine, care să se ducă la uşă la RCS...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi să ceară: "Vrem să vorbim cu domnu' Bendei!"

Camelia Voiculescu: Da.

Fostul senator, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, a cerut instanţei să nu fie scos din celula sa de la Rahova pentru a da declaraţii în acest proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri