Dosarul Valiza. Toni Doboş a recunoscut că le-a transmis jucătorilor de la "U" Cluj oferta lui George Becali

Data publicării:
anton-dobos3

  

Procurorii DNA au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei lui Anton Doboș - manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj la data faptelor, acuzat de complicitate la dare de mită.

Anton Doboş a recunoscut în faţa anchetatorilor că în perioada 4-7 mai 2008, „în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu”, scrie Mediafax.

Respectivele „îndatoriri de serviciu”, spun procurorii, constau în „apărarea corectă a şanselor de joc şi realizarea obiectivelor de instruire şi performanţă stabilite de club, pentru obţinerea unei victorii în meciul cu echipa CFR 1907 Cluj din data de 7.05.2008”.

Meciul "U" Cluj - CFR Cluj a avut loc în ultima etapă a campionatului 2007-2008. CFR avea nevoie atunci de victorie pentru a câştiga titlul de campioană în dauna echipei finanţate de George Becali, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat.

Toni Doboş a acceptat încadrarea juridică a faptelor pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul său şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia - doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Dosarul lui Doboş, disjuns din cel cunoscut ca "Valiza", împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul lui Doboș, disjuns din dosarul „Valiza”

În 21 octombrie, Toni Doboş a venit la sediul central al DNA, unde i s-a comunicat că are calitatea de suspect într-un dosar disjuns din cel cunoscut cu numele de "Valiza".

Surse judiciare declarau atunci că dosarul în care este vizat Doboş este disjuns încă de la momentul trimiterii în judecată a inculpaţilor din "Valiza", însă ancheta a stagnat din cauza stării grave de sănătate a fostului jucător de fotbal, menționează sursa citată.

La 30 august 2008, fostul preşedinte al clubului Universitatea Cluj Toni Doboş a fost implicat într-un grav accident de circulaţie în Cluj-Napoca, în urma căruia a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Cluj. Doboş a fost transferat ulterior la Spitalul de Neurochirugie Cluj, unde i s-a descoperit un hematom, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

În 4 iunie 2013, finanţatorul Stelei, George Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri