Judecătoare sancţionată pentru soluţii întârziate în aproape 600 de dosare

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook

 

Magistratului i-a fost aplicată sancțiunea disciplinară constând în ''diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de trei luni'', pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza a ÎI — a din Legea 303/ 2004 — ''... întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile''.

"Secția a reținut că, într-un număr foarte mare de cauze, doamna judecător a depășit termenul legal de redactare a hotărârilor judecătorești, în unele dosare cu până la un an și șase luni", se arată într-un comunicat al CSM.

Hotărârea secției poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În 15 octombrie, Inspecția Judiciară a anunțat că a promovat acțiune disciplinară împotriva judecătoarei Fabiola Finta față de care s-a reținut că, în 588 de cauze, a depășit, cu până la 1 an și 6 luni, termenul legal de redactare a hotărârilor judecătorești.

Judecătoarea Fabiola Finta, de la Judecătoria Sectorului 5 București, a fost sancționată disciplinar după ce s-a constatat că a depășit, în 588 de cauze, termenul legal de redactare a hotărârilor, informează joi Consiliul Superior al Magistraturii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri