Marian Vanghelie rămâne în arest, după ce instanţa i-a respins contestaţia

Data publicării:
Marian Vanghelie 3-3

 

Marian Vanghelie primea mita în pungi de plastic, potrivit motivării menținerii în arest

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au menţinut astfel decizia din 8 aprilie a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă, care a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă al primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, emis în 14 martie.

Instanţa a respins şi contestaţia vărului lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acesta urmând să mai stea 30 de zile în arest.

Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cristian Ene, a spus, după judecarea contestaţiei, că primarul suspendat al Sectorului 5 poate fi lăsat în libertate sau arestat la domiciliu, pentru că există probe favorabile acestuia, dar şi martori şi documente ce au rolul de a demonstra faptul că Vanghelie nu a comis anumite fapte de care este acuzat. Avocatul a precizat că, la acest moment, procurorii DNA fac acte procedurale şi audieri de martori ce nu necesită prezenţa lui Marian Vanghelie, astfel că o măsură mai blândă în cazul său nu poate influenţa în niciun fel urmărirea penală.

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a dispus, în 28 martie, suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de primar al Sectorului 5, pe care o deține de 15 ani, după ce în 27 martie s-a decis definitiv arestarea preventivă a edilului.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 - martie 2015, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie ar fi perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Marin Dumitru, pe de altă parte.

Motivare: Marian Vanghelie primea mita în pungi de plastic, în Piața 13 Septembrie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri