Sorin Oprescu, mutat de la Institutul Fundeni la Spitalul Cantacuzino. Va rămâne în stare de arest

Data publicării:
oprescu in camera de spital 1

 

ACTUALIZARE 15.20. Magistraţii au analizat astăzi contestaţia la decizia de a prelungi arestul preventiv pentru Sorin Oprescu cu încă 30 de zile. Aceştia au decis ca edilul suspendat să rămână în stare de arest. Decizia a fost luată în urmă cu câteva minute.


ACTUALIZARE 14.25. Sorin Oprescu a fost mutat de la Institutul Fundeni la Spitalul Cantacuzino, pentru noi investigaţii.

ACTUALIZARE 9.30. Sorin Oprescu a făcut plângere la Ministerul Sănătăţii, în care reclamă modul în care a fost tratat. Avocaţii susţin că primarul suspendat a fost nedreptăţit de medicii care i-au refuzat, în primă fază, internarea.


Contestaţia lui Sorin Oprescu la prelungirea arestului preventiv trebuia să se judece astăzi la Curtea de Apel Bucureşti.

Primarul suspendat a fost internat la Institutul Oncologic din Capitală. Medicul de la Arestul Central a decis că Sorin Oprescu are nevoie de noi investigaţii medicale.

Avocaţii edilului susţin că, la recentele investigaţii la care a fost supus, medicii i-ar fi descoperit un nodul pulmonar şi că există riscul să dezvolte un cancer la plămâni. Sorin Oprescu ar putea rămâne internat cel puţin două zile, mai spun apărătorii săi.

Viorel Mocanu, avocat: „Sunt nişte valori modificate în ceea ce priveşte hemoglobina, în sensul că în acest moment are 8,5 de la 14 în momentul în care a fost aici încarcerat, tensiunea cea mare când este 5, când este 16, când este 18. Glicemia nu scade sub 240 sau dacă scade este la 40 sau 51 şi din păcate doamna doctor de aici consideră că aceste lucruri sunt normale. Singur îşi face injecţiile şi medicamentele. Noi suntem cei care i le punem la dispoziţie, nu statul român. Singur face şi aceste verificări atât dimineaţa, cât şi seara”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri