Înţelegerea dintre preşedinte şi Parlament a durat trei luni

Data publicării:
iohannis facebook 2 -1

„Rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate”, spunea Klaus Iohannis în noiembrie 2014.

A trecut doar o zi şi deputaţii s-au mobilizat. Au lăsat fără imunitate trei parlamentari. A fost încuviinţată arestarea preventivă pentru deputaţii Ion Diniţă, Mircea Roşca şi Ioan Adam.

Şi senatorii s-au pus pe treabă. Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, ambii cercetaţi în dosarul Microsoft, au rămas fără imunitate în faţa justiţiei.

Au mai urmat încă patru cereri din partea procurorilor, iar parlamentarii au reacţionat cu aceeaşi promptitudine. O altă demonstraţie de forţă a venit din partea deputaţilor care au stat până târziu în noapte să voteze toate cele opt solicitări DNA, pe numele fostului ministru Elena Udrea.

„Orice fel de solicitări care ţin de imunitate sau de incompatibilităţi constatate de instanţele de judecată, grupurile PSD vor vota pentru”, spunea, atunci, premierul Victor Ponta.

Ritmul s-a domolit, însă, când a venit vorba despre senatorul Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale. Rugăciunile şi mirul l-au scăpat de urmărirea penală.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat decizia senatorilor. Pe Facebook.

Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului”, scria Klaus Iohannis pe Facebook.

A mai trecut o lună şi deputaţii l-au făcut scăpat şi ei pe un coleg: Laszlo Borbely.

Şi de această dată, şeful statului i-a certat pe parlamentari nu de la Cotroceni, ci pe Facebook.

Am asistat recent la sfidarea justiției în Parlament în cazul Borbely”, spunea preşedintele, tot pe Facebook.

Cel mai recent caz a fost al lui Dan Şova, pe care senatorii l-au lăsat cu imunitatea intactă.

De această dată, însă, preşedintele Klaus Iohannis s-a mutat de pe Facebook la Curtea Constituţională, unde a făcut o sesizare referitoare la un posibil conflict juridic între Parchet şi Senat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri