Prefecții din Covasna, Mureş şi Harghita au fost schimbați din funcție

Data publicării:
prefe

Aceste schimbări vin după ce ieri DIICOT a început urmărirea penală in rem, după declarațiile făcute de primarul din Sfântu Gheorghe. Antal Arpad i-ar fi spus premierului Victor Ponta să vorbească cu prefectul de Covasna să lase maghiarii în pace, pentru că altfel s-ar putea declanșa un nou conflict interetnic ca cel dintre români și maghiari din 1990, ce a avut loc la Târgu Mureș.

Această declarație a fost privită ca o instigare la ură și discriminare, de aici s-a și sesizat din oficiu DIICOT.

Astfel, Marius Popica din Covasna a fost înlocuit cu subprefectul Sebastian Cucu. Prefectul de Mureș, Vasile-Liviu Oprea, a fost înlocuit de Lucian Gogu. La Harghita, subprefectul Jean Adrian Andrei l-a înlocuit pe Petres Sandor.

Fostul prefect de Covasna: În ziua în care am fost numit ştiam că într-o zi voi fi demis

În ziua în care am fost numit ştiam că într-o zi voi fi demis, întrebarea era când va fi acea zi. Am fost pregătit moral încă de atunci. Consider că mi-am făcut datoria cu bun-simţ, dar probabil de sus lucrurile se văd altfel. Fiecare prefect trebuie să respecte legea, şi cred că abordarea legii trebuie schimbată, altfel niciun prefect nu va fi bun”, a declarat Marius Popică, potrivit Mediafax.

El a adăugat că se va întoarce la vechiul său loc de muncă, respectiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Covasna.

Marius Popică era prefect al judeţului Covasna din luna aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri