Prietenia în politică depinde de interes

Data publicării:
VICTOR PONTA - GABRIEL OPREA 7328597-Mediafax Foto-Dragos Savu

Crin Antonescu: „Eu am vrut sa fiu prieten cu Victor Ponta.”

Liviu Dragnea: „Victor Ponta rămâne prietenul meu.”

Traian Băsescu: „Eu nu am fost prieten cu niciun politician.”

Crin Antonescu: Am avut această naivitate mulți ani. Greu să faci prietenie în politică.”

În ultimul an, vicepremierul Gabriel Oprea a folosit apelativul „prieten” pentru a-şi caracteriza relaţia cu mai mulţi colegi de pe scena politică.

„Victor Ponta este prietenul meu, este aliatul meu.”

Cu Vasile Blaga sunt prieten, este un om foarte serios.”

„Suntem prieteni de peste 15 ani, cu Liviu Dragnea pot sa beau și vin rece și ceaiuri fierbinți.”

Analistul Ion Bogdan Lefter spune despre Gabriel Oprea că „probabil vor urma și alți prieteni, după cum va dicta interesul național. În corpul militar nu ai prieteni, ai camarazi și răspunzi la ordine.”

Parteneri în Uniunea Social-Liberală, Victor Ponta şi Crin Antonescu au fost aproape nedespărţiţi timp de trei ani. Când USL se destrămase, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a protestat faţă de bugetul mic al instituţiei. Îl considera vinovat pe premierul Victor Ponta pe care, în timpul unei întâlniri din biroul său de la Senat, l-a servit cu un covrig.

O altă relaţie de prietenie care s-a terminat prost pentru Crin Antonescu a fost aceea cu actualul preşedinte Klaus Iohannis.

În 2009 m-am apropiat un pic mai mult, în special de prietenul meu Crin Antonescu. Îmi doresc foarte mult să rămână alături de mine”, declara șeful statului.

Deşi a fost acuzat că a urmărit să-l înlăture pe Victor Ponta de la şefia PSD, Liviu Dragnea nu a ratat nicio ocazie să-l laude, în public, pe fostul său şef de partid, astăzi subordonat. „Eu sunt prieten și camarad cu Victor Ponta din 2010. Am fost și rămân prietenul lui și cu fapta și cu gândul, și acum și mâine și după mâine și toată viața.

Fostul preşedinte Traian Băsescu este unul dintre puţinii care a evitat prieteniile politice. „Eu nu am fost prieten cu niciun politician. Am avut doar parteneri”, a declarat acesta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri