Senatul: Două zile de muncă, cinci de vacanţă

Data publicării:
senat

Sunt în sală 59 de colegi, din păcate nu avem cvormul necesar pentru şedinţa de astăzi. Există pentru marţi pe ordinea de zi şi dezbaterea moţiunii simple, sunt chestiuni importante, va rog să faceţi un efort să fiţi toţi colegii prezenţi”, a spus Ioan Chelaru, preşedinte de şedinţă.

Ar fi fost nevoie de 85 de aleşi prezenţi în sală pentru ca şedinţa să poată continua. Senatorii de la Putere susţin că de vină pentru anularea lucrărilor din plen sunt parlamentarii Opoziţiei, pe care îi acuză de chiul.

„Mi se pare că nu e o situaţie de acceptat. Dacă avem un program, trebuie să îl respectăm”, a spus Ion Rotaru, senator PSD.

„Doi pe banca celor de la Opoziţie, chiar aşa bătaie de joc... Păi strâng pe cineva de gât până la urmă. Pe colegii care nu înţeleg că deja imaginea parlamentarilor e pulbere şi că trebuie să facem lucrul acesta”, a afirmat Cristiana Anghel, senator din partea Partidului Conservator.

Pentru Opoziţie, alţii sunt vinovaţii.

„În condiţiile în care biroul permanent a aprobat ca luni să nu fie convocat plen de Senat, a făcut ca ultima zi de plen să nu se poată desfăşura. Joia este mai puţin probabil că va fi cvorum de şedinţă”, a spus senatorul PNL Mario Oprea.

Trăgând linie, senatorii au muncit doar două zile în această săptămână.

Luni, Senatul a fost gol, pentru că aleşii au fost liberi în cea de-a doua zi a Rusaliilor Catolice, cu toate că doar senatorii UDMR sunt catolici.

Marţi, aleşii au venit la muncă în plen. Au discutat timp de o oră şi jumătate moţiunea simplă depusă de PNL pe tema agriculturii.

Miercuri, senatorii s-au învârtit în jurul cazului Dan Şova. Iar în plen s-au strâns cu greu, ca apoi să plece foarte repede.

Mâine, vor avea, teoretic, activitate în circumscripţiile electorale. Însă, de cele mai multe ori, munca la biroul permanent din teritoriu e doar o altă formulă prin care aleşii se bucură de o altă zi liberă.

Urmează weekend-ul, iar luni senatorii vor rămâne acasă pentru că este a doua zi a Rusaliilor ortodoxe.

Prin urmare, abia marţi vor reveni la muncă în Senat, după cinci zile de vacanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri