Traian Băsescu, lui Darius Vâlcov: Vă rog să fiţi un ministru al bugetului României, nu al bugetului unor interese electorale

Data publicării:
darius valcov-Mediafax Foto-Victor Ciupuliga-2

„Preluaţi un portofoliu extrem de greu, dacă avem în vedere obligaţiile asumate de România.

Ca om care participă la CE vă pot spune că speranţele celor care se gândesc la schimbarea politicii de consolidare fiscală în UE sunt deşarte. La ultima şedinţă a CE s-a stabilit clar că politicile de consolidare fiscală rămân integral valabile pentru toate statele Uniunii Europene. Dezbaterea a fost provocată chiar de reprezentanţi ai unor guverne socialiste. Concluzia a fost că Europa nu are o altă soluţie decât politicile de consolidare fiscală.

Vă transmit căteva dintre îngrijorările mele. Avem obligaţii asumate ca urmare a tratatului fiscal ratificat în Parlament şi a programelor de reformă transmise de guvern către CE şi adoptate de comisie.

Avem obligaţii legate de realizarea criteriilor din tratatul fiscal, mă refer la MTO, cofinanţarea pentru fondurile europene. Toate acestea creează un sentiment al unui impas în relaţiile dintre românia şi FMI, şi implicit CE şi BM.

Vreau să ştiti de la un om care ştie foarte bine acet lucru, dacă România nu îşi va respectă angajamentele, riscul de derapaj eocnomic e major.

Vă rog să fiţi un ministru al bugetului României, nu un ministru al bugetului unor interese electorale.

Vă cunosc de mult, ştiu că sunteţi un om hotărât şi sper să puneţi interesele României asupra oricăror altor interese. Dacă vreodată veţi considera necesar să mă consultaţi cu privire la diverse lucruri care privesc activitatea ministerului dumneavoastră, faceţi-o! În mod cert veţi avea ce afla de la mine!”, a transmis Traian Băsescu, la ceremonie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri