A DOUA VIAȚĂ. Anca Dogaru a învins cancerul de col uterin şi a devenit mamă

Data publicării:
campanie viata

Anca Dogaru este o femeie împlinită alături de băieţelul ei în vârstă de 2 ani şi jumătate, de care este nedespărţită.

Este un copil dinamic, extrem de curios şi plin de viaţă. Mi l-am dorit dintotdeauna şi nu concepeam viaţa fără un copil alături de mine”, spune femeia.

Anca şi soţul ei şi-au dorit foarte mult un copil şi au încercat ani în şir să-l aducă pe lume. Dar în loc să primească o veste bună, în anul 2011 femeia a fost diagnosticată cu o boală cumplită: cancer de col uterin.

„Cel mai cumplit a fost faptul că îmi pierdeam speranţa că voi avea un copil. Trebuia să fac histerectomie totală. Aşa mi se recomandase”, își amintește femeia.

Anca nu a acceptat verdictul şi a fost la mulţi medici în speranţa unui alt răspuns. Toţi îi spuneau însă acelaşi lucru: că nu va deveni niciodată mamă.

25 octombrie anul 2012 este ziua pe care Anca n-o s-o uite toată viaţa. Este ziua în care a reuşit să devină mamă, deşi nimeni nu îi dădea vreo şansă. Şi asta cu ajutorul unei metode minim invazive de tratare a cancerului de col.

„Este o metodă de tratament conservativ pentru cancerul de col uterin. Se păstrează funcţia reproductivă, funcţia menstruală, este o tehnică complicată care a fost elaborată de prof. Daniel D'Argent, de la care eu am învăţat această operaţie”, explică conf. dr. Petre Brătilă, medic primar ginecolog.

Toţi am avut emoţii, evident, dar totul a decurs perfect, nu am avut nicio problemă. Nou-născutul a primit 10, cu felicitarile întregii echipe şi greutatea este de 3,770 de grame, foarte bine pentru un băiat”, spunea, în 2012, dr. Mirela Radu, medic primar neonatolog.

De atunci au trecut aproape trei ani minunaţi, pentru care Anca îi este recunoscătoare medicului care i-a oferit o a doua viaţă.

„Am început o nouă viaţă. Am luat viaţa de la capăt. Am renăscut. Domnul doctor mi-a dat ocazia să încep o nouă viaţă şi să o iau de la capăt. Şi să sper, să am încredere, asta recomand tuturor femeilor care îşi doresc un copil. Chiar şi în condiţiile cumplite când afli că ai o boală, teoretic, incurabilă”, spune Anca Dogaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri