Acuzații de malpraxis după decesul unui bebeluș de trei săptămâni

Data publicării:
spital

Medicii de la Spitalul de Copii din Galaţi i-au făcut analize timp de două săptămâni micuţei Maria Alexandra, iar luni au operat-o pentru extirparea uni chist ovarian.

Operaţia a zis că aici o să fie foarte bine. Am cerut să plec mai departe. Mi s-a spus că 99 la sută sunt şanse să supravieţuiască copilul aici”, spune Diana Istrate, mama copilului

La trei ore de la intevenţie, bebeluşul venit pe lume acum trei săptămâni, a murit.

A ieşit doamna doctor din operaţie, a zis că a decurs normal şi după ea, anestezista, să zică că au părut alte probleme”, povestește Ionel Istrate, bunicul copilului.

S-a intrat pe resuscitare, resuscitări care au durat mai mult de două ore. După aia ne-a solicitat să aducem un preot”, spune Ştefan Roşca, unchiul micuței.

A trebuit să se practice o intervenţie chirugicală pentru că acest chist gigant de ovar s-a torsionat. Postoperator au apărut complicaţii care au dus insuficienţă multiplă de organe şi cu deces, din păcate”, a declarat Geta Badiu, directorul Spitalului Judeţean pentru Copii.

Familia bebeluşului a depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică, dar nu vrea să se oprească aici.

Părinţii reclamă doi medici, de la nivelul acestei unităţi, un chirurg şi un anestezist pentru un posibil act de malpraxis”, a spus Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP

Vom depune plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru a se cerceta dacă a fost săvârşită infracţiunea de ucidere din culpă”, a declarat Mirela Cioroi, avocatul familiei.

Şi Colegiul Medicilor urmează să fie sesizat în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri