Aplicaţia care măsoară pulsul şi îl transmite medicului

Data publicării:
pulse 1

Sergiu Vlad e student la Politehnică în anul întâi. Mama lui, medic, l-a inspirat să creeze, împreună cu mai mulţi prieteni, o aplicație destinată celor suferinzi de inimă. Cu ajutorul telefonului mobil sunt măsurate pulsul și bătăile inimii, apoi datele sunt trimise medicului.

Odată ce accesezi aplicaţia, trebuie să pui degetul pe camera video și pe bliţ.

Ai un cont și, desigur, vrei să îi dai voie doctorului tău să îți vadă datele, să te poată monitoriza, să vadă dacă tratamentul tău dă roade bune. Pentru asta mergem pe butonul cu stetoscop și te întreabă dacă vrei să îți asociezi un doctor”, spune Sergiu Vlad.

Le facem viața mai ușoară oamenilor bolnavi cu inima, pentru că e mult mai simplu ca un doctor să te monitorizeze de la distanță și tu să fii în confortul casei tale și totuși să fie măsurătorile la fel de precise ca și cum ar fi cu stetoscopul pe tine”, mai spune tânărul.

Aplicația arată şi evoluția ritmului cardiac pe diferite perioade de timp.

Integrarea asta cu platforma îi dă posibilitatea în timp să urmărească ce se întâmplă cu evoluția pacientului. Se pot preveni anumite probleme după un tratament”, spune şi Răzvan Pacaznoi, şi el dezvoltator al aplicației.

Medicii recunosc că aplicaţia creată de tinerii din Timişoara le va fi utilă.

E o idee nouă, cred că o să fie bună, vor putea apela la ea pacienții care știu să lucreze cu telefonul mobil, cu transmiterea datelor, dar cred că e o idee bună”, e de părere Camelia Lombrea, medic de familie.

Ultimele detalii ale aplicației vor fi definitivate în cel mult trei luni, după care va putea fi folosită gratuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri