Pacienta salvată de moartea unui jurnalist din Oradea: Dumnezeu ne-a ascultat și ni l-a adus în Vinerea Mare

Data publicării:
5352305c95f9cfb405000005

Mariana Barbu suferea de 24 de ani de hepatită tip B. Anul trecut, boala s-a agravat şi singura ei speranţă de supravieţuire era transplantul de ficat. Familia ei nu are cuvinte să mulţumească părinţilor donatorilor şi medicilor care au operat-o ieri.

„Atât ne-am rugat toate rudele, toată familia, toţi prietenii să vină în Săptămâna mare încât Doamne, Doamne ne-a ascultat, ne-a auzit şi mi l-a adus în Vinerea Mare”, spune Mariana Barbu.

„Domnule, chiar că doctorii fac minuni! Chiar că fac minuni! Aşa ceva! Pentru noi chiar a fost o minune!”, spune Costică Barbu, soțul pacientei.

Minunea nu ar fi putut fi să aibă loc dacă familia unui jurnalist de la Oradea nu ar fi acceptat să îi doneze organele. Jurnalistul Şerban Şerfezi avea 36 de ani şi intrase în moarte cerebrală după ce i se făcuse rău şi căzuse în baie. Părinţii lui îşi amintesc de discuţiile în care tânărul spunea că vrea să facă bine şi după moarte.

Zice, doamne fereşte, dacă s-ar întâmpla ceva, eu chiar te rog, zice. Odată pentru că faci un lucru umanitar, şi în al doilea rând, nu ştiu, parcă simţi că îţi prelungeşti viaţa”, spune Traian Şerfezi, tatăl lui Şerban Şerfezi.

„Ce aş putea să îmi doresc? Să trăiesc! Sunt în stare să mă agăţ de ultimul firicel de aţă, numai să trăiesc, spune Mariana Barbu

Unul dintre rinichii prelevaţi de la jurnalistul din Oradea a ajuns la un tânăr care studiază să devină medic.

„El a fost un înger pentru copilul meu. Noi întotdeauna o să ne gândim la copilul lor, o să îl pomenim, o să fie al doilea fiu al meu şi o să îi vizităm familia, spune Teodora Cârlan, mama pacientului.

Al doilea rinichi a fost donat unui bărbat din judeţul Satu Mare. În ultimi ani, el a locuit în Statele Unite, dar a venit special în România, în aşteptarea unui transplant. Cu două zile înainte de Paşte a început să plângă când a aflat că va fi salvat. Era de un an de zile pe lista de aşteptare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri