Medicii ne recomandă să fim cumpătați la masa de Paște

Data publicării:
meniu masa paste

Alături de carnea de miel, ar fi bine să punem şi ceva legume, nu neapărat prăjite. Deasupra unor cărbuni încinşi, se rumeneşte mielul sacrificat cu doar câteva zile înainte de Paşte. Durează cam patru ore până când carnea se frăgezeşte şi devine aurie. Tocmai bună să fie aşezată la masa de Paşte, alături de garnitură şi o salată verde. Bucătarii profesionişti recomandă această metodă de a prepara carnea.

„Este mai bine, că iese fumul de la cărbuni şi atunci este şi un pic afumată, nu e ca la cuptor, unde căldura este constantă”, spune Nenad Mirkovic, bucătar.

Oricât de gustoasă ar fi, friptura de miel nu este uşor de digerat. Dacă o amestecăm şi cu drob, ouă fierte, cozonac, pască şi câteva pahare cu alcool, riscăm un drum la camera de gardă a unui spital de urgenţă, spun medicii. Mai ales cei care au ţinut post, ei nu trebuie să recupereze rapid timpul în care nu s-au atins de carne.

Abuzul poate duce la îmbolnăviri severe. Indigestii, toxinfecţii alimentare, de nedorit. Nici copiii nu pot digera mâncărurile specifice Paştelui. De exemplu, drobul de miel.

„La copii, recomnadarea este să se continue alimentaţia lor obişnuită, de bază, şi să nu încercăm să folosim mici artificii, să spunem elegat. Să nu încercăm să le introducem alimente noi”, spune medicul.

Nu în ultimul rând, ar trebui să nu uităm să mâncăm şi legume şi fructe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri