Ajutor de la stat pentru copiii săraci

Data publicării:
COPIL CALCULATOR GETTY

Dacian Cioloş, premierul României: „Noi avem o strategie națională antisărăcie, pe care nu vrem s-o ținem doar la nivel de strategie și de documente. Am cerut doamnei ministru Costea împreună cu domnul vicepremier Dâncu și cu consilierii mei de la cancelarie să vină cu un plan în care să canalizeze și fonduri din bugetul național și fonduri europene. Este o schemă integrată care e organizată pe etape din viață astfel încât să putem oferi o plasă de siguranță pentru cei supuși riscului de sărăcie, indiferent de vârstă.”

Printre cele 47 de măsuri se află și măsuri privind sprijinirea tinerelor mame să beneficieze de ecografii si screening medical la nastere.

Premierul Dacian Cioloș vrea ca toți copiii să aibă o identitate, deoarece momentan există această problemă a nou născutilor care nu primesc o identitate la naștere și reducerea abandonului copiilor în unitățile sanitare.

În ceea ce privește preșcolarii, se gândește la acordarea de sprijin material pentru achiziționarea de haine, rechizite si pentru efectuarea de analize sau cumpărarea de vitamine.

Guvernul vrea să acorde granturi pentru școlile aflate în zone defavorizate și să reducă abandonul școlar. În momentul de față aproape 18 % dintre elevi părăsesc școala, iar până în 2020, ținta este ca acest procent să se reduca la 11%

Scopul acertei strategii pe care o gândește Guvernul este reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie până în 2020 cu aproximativ 580,000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri