Biciclişti fără reguli

Data publicării:
biciclisti fb

Prima regulă pe care o încalcă este traversarea pe trecerile de pietoni. Nu opresc la zebră, la fel ca şoferii, şi pedalează nestingheriţi printre pietoni.

Trist este că din această cauză un tânăr a murit anul acesta în Bucureşti. Alţi 30 au fost implicaţi în accidente, iar poliţiştii spun că vina a fost a lor în aproape jumătate dintre cazuri.

Viteza lor de deplasare este mare, îi pot surprinde pe şoferi, chiar dacă aceştia circulă cu viteză redusă şi astfel se pot produce acele accidente rutiere destul de grave”, a declarat Andrei Codău, purtător de cuvânt Brigada Rutieră.

Unii dintre biciclişti nu s-au decis dacă circulă în calitate de pietoni sau de şoferi. Imaginile postate pe internet arată cum unii şoferi îi evită la limită pe bicicliştii care ţâşnesc cu viteză pe trecerile de pietoni. Codul rutier obligă bicicliştii să coboare de pe vehicule când traversează, iar amenzile pot depăşi 800 de lei.

Există reglementări speciale pentru bicilişti în codul rutier, trebuie să respectăm culorile semaforului, benzile de circulaţie, să circulăm cât mai în dreapta faţă de axul drumului şi să dăm dovadă de respect faţă de ceilalţi partcipanţi la trafic”, a declarat Mihai Deneş, vicepreşedinte Asociaţia Adevăraţii Veloprieteni.

Există totuşi în Bucureşti şi treceri de pietoni pe care bicicliştii le pot traversa fără să coboare de pe biciclete. Sunt acestea, marcate special pentru ei, dar şi semaforizate. Astfel de treceri au fost amenajate pe Calea Victoriei şi pe Bulevardul Aviatorilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri