Comuna cu transport în comun

Data publicării:
autobuz la tara

Şapte sate numără comuna vrânceană Ciorăști. Cum distanţele sunt mari, oamenii cu greu ajungeau dintr-o localitate în alta. Uneori erau nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi. Şi transportul copiilor la şcoală era dificil, pentru că erau aduşi pe rând la şcoală de singurul microbuz al comunei. Aşa că, primarul s-a gândit să pună în circulaţie un autobuz local.

„Se simte nevoia de a veni către satul de reşedinţă, satul Ciorăşti, aici e primăria, cabinetul medical, poşta. Avem elevi care plecau de acasă la 6:05, iar cursurile încep la 8:00, când erau deja obosiţi, săracii, şi nu mai dădeau randamentul necesar la învăţat”, spune Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăşti.

Primăria a angajat şi un şofer. Grigoreta Popescu conduce zilnic microbuzul pe străzile din Ciorăşti, după un grafic bine stabilit.

„Mi-aş dori un autobuz mai mare, sinceră să fiu. Nu-mi este greu, am fost crescută în autobuz de tatăl meu pe care îl urmez”, spune Grigoreta Popescu.

Cei mai mulţi săteni se bucură că pot folosi mijlocul de transport, pentru că nu mai sunt nevoiți să meargă pe jos kilometri întregi sau să plătească zeci de lei unor șoferi.

„Dacă dumneata aveai maşină, te plăteam cu 300 de mii (de lei vechi, n.r.) să vii până aci”, spune o localnică.

Până acum, microbuzul cumpărat din Olanda cu 13.500 de euro a fost pus gratuit la dispoziţia oamenilor. Din aprilie, călătorii vor plăti câte 2 lei pentru fiecare cursă. Primăria estimează că va reuşi astfel să amortizeze investiţia în cel mult patru ani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri