Cristian Tudor Popescu: Și cei care nu merg la biserică trebuie să dea bani BOR. E corect așa

Data publicării:
patriarh vot patriarhia.ro

„Trebuie să plătim. Și știți de ce trebuie să plătim? Pentru că e vorba de exercitarea unei libertăți de credință, de alegere. Și, așa cum plătim pentru teatre, pentru ca niște oameni să aibă posibilitatea – dacă vor - să vadă o piesă, tot așa eu, care nu mă duc la biserică, trebuie să plătesc nu pentru ăla cu mantia lui Freddie Mercury de la Constanța, ci pentru libertatea de alegere și pentru libertatea cultelor. Pentru ca oamenii care vor să aibă unde să meargă. E corect așa”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Și atunci am ajuns la altă concluzie: de ce să nu asimilăm biserica unui partid? Nu e un partid? În 16 noiembrie 2014, pe la ora 17.00 am fost sigur că nu va câștiga Ponta alegerile și că le va câștiga Iohannis. Până atunci, aveam informații, dar o informație-ghilotină, decisivă nu aveam. Pe fluxul de știri, la ora aceea, a apărut un comunicat adus de doi îngeri în redacție, un comunicat al Patriarhiei în care scria că, de-a lungul istoriei României, și cetățenii străini, persoane străine de neamul românesc, au avut o influență benefică asupra țării. Patriarhia era, poate, cea mai bine informată instituție din România, poate și pentru că are atâția veterani ai Securității printre înalții arhierei”, a adăugat jurnalistul.

Acesta a reamintit că mai mulți preoți s-au implicat în campania electorală de anul trecut. „Dacă tot e asta miza, voturile aduse de Biserică, de ce sa nu devină BOR un partid? A fost întotdeauna un partid, numai că are o caracteristică: tot timpul la putere, niciodată în opoziție. Să primească subvenție de la stat așa cum primesc partidele. Dar credincioșii să se înregistreze ca membri cotizanti, la sfârșitul anului să avem un raport cu toți membrii cotizanți ai BOR, donațiile să fie trecute în raport și limitate la zece salarii medii pe economie, cum este în cazul partidelor, și să fie impozitată BOR ca o instituție lumească”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri