Ecografii gratuite pentru femeile gravide

Data publicării:
ECO

Astfel, viitoarele mămici pot afla din vreme dacă sarcina lor va fi una cu probleme. Proiectul, în valoare de 2 milioane de euro, este rezultatul colaborării cu autorităţile din Serbia.

Laura este însărcinată în patru luni şi avea probleme. A aflat diagnosticul la Timişoara, după o ecografie făcută cu un aparat performant. Diagnosticul a fost pus la timp, aşa că tânăra va aduce pe lume un bebeluş sănătos. Cu 300.000 de euro au fost cumpărate două ecografe performante cu care a fost dotat Centrul de Excelenţă în Medicina Fetală. În spitalele private, consultaţiile cu asemenea aparate se fac doar contra cost.

Nu toate au bani ca să se adreseze unui cabinet privat, în condiţiile în care o ecografie de morfologie fetală costă 300 de lei”, a declarat Olimpia Oprea, iniţiatorul proiectului, Spitalul Municipal Timişoara.

Ne permite să punem diagnosticul de malformaţii când sarcina este încă mică, vorbim de primul trimestru”, a declarat Daniela Chiriac, medic specialist ginecologie, Spitalul Municipal Timişoara.

Viitoarele mămici se pot programa pentru consultaţii şi online. Consultațiile în noul centru sunt decontate de Casa Județeană de Asigurări Timiș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri