Parcare de 2,5 milioane de lei într-o comună în care localnicii nu ştiu cum e să ai stradă asfaltată sau apă potabilă

Data publicării:
parcare comuna marasu captura 09 10 2015

Măraşu. O localitate din Insula Mare a Brăilei, aflată la 60 de kilometri de municipiul Brăila. Aici, localnicii nu ştiu cum e să ai apă potabilă şi nici cum arată o stradă asfaltată sau un trotuar, dar vor avea în curând parcare. Pentru căruţe, spun oamenii, pentru că maşini nu au.

Trotuare? Nu ştiu ce înseamnă trotuare!

Pentru cine parcare? Pentru cine? Să ne facă strada că uite, trece oile, şi când vine ploaia îmi ajunge în faţa uşii mizeria.

În primul rând apă potabilă să avem în curte şi asfalt pe străduţele din comună? Aaaa... dar nu numai asfalt, uitaţi-vă la gropile noastre de aici că dăm în ele”, spun oamenii.

Edilul comunei are o altă viziune: e nevoie de parcare ca să evite aglomerația!

Nicolae Niţescu, primar comuna Măraşu, judeţ Brăila: Primăria comunei Măraşu intenţionează să realizeze acestă investiţie pentru a evita aglomeraţia maşinilor din zona clădirilor administrative. Străzile din localitate sunt, sunt... să zic... OK, dar problema numărul unu o reprezintă drumul judeţean care face legătura dintre comună şi municipiul Brăila.

Viorel Mortu, preşedinte CJ Brăila: Fiecare comună trebuie să aibă un centru civic cât de cât amenjat. Cuvântul parcare este uşor impropriu şi inexact. Pe lângă parcarea reală mai sunt de turnat podeţe trotuare.

Gheorghe Chiru, consilier judeţean: N-a fost ceva care ne-a convins pe deplin, dar au venit cu un proiect l-au susţinut sunt niste elemente... destul de credibile.

Banii au fost alocaţi, în mod egal, de la bugetul comunei Măraşu şi de la Consiliul Judeţean Brăila. Noua parcare ar trebuie să fie gata până la finalul acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri