Primăria din Timişoara nu a obţinut în instanţă niciun ordin de demolare pentru casele romilor ridicate ilegal

Data publicării:
casde romi timisoara

Din vara trecută, de când primarul a cerut inventarierea tuturor clădirilor din oraş, au fost verificate doar 15 imobile, jumătate fiind construite ilegal. Acestea din urmă ar trebui să fie demolate, numai că autorităţile nu au reuşit să obţină în instanţă nici măcar un ordin în acest sens.

„Sunt nemulţumit că direcţia de urbanism se mişcă foarte încet cu această lucrare pe care am comandat-o de clarificare a situaţiei unor construcţii suspecte din oraş, cu turnuleţe, cu diverse alte ciudăţenii. Am cerut ca tot ce pare suspect în oraş să fie analizat”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Proprietarul unuia dintre imobile a început să ridice un adevărat palat, însă fără autorizaţie. Asta au descoperit angajaţii Primăriei Timişoara care i-au trimis patru notificări pentru a intra în legalitate, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Peste drum, pe aceeaşi stradă, un alt proprietar a ridicat o clădire impunătoare cu turnuri. Deşi primăria susţine că nu există autorizaţii, ingrijitorul casei sustine că toate documentele sunt în regulă. Proprietarii sunt plecaţi în Germania.

Vecinii spun că toate imobilele fără autorizaţie au fost construite în ultimii zece ani. Nu cred că vor ajunge să fie demolate.

Potrivit primarului Timisoarei, de acum înainte, proprietarii care au primit o singură somaţie pentru a demola o construcţie vor ajunge, dacă nu o pun în practică, în faţa instanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri