Proteste în țară, după votul în cazul lui Dan Șova. Noi manifestații au fost anunțate astăzi

Data publicării:
protest sova universitate facebook-1

ACTUALIZARE 13.08. Noi proteste au fost anunțate pentru această seară în mai multe orașe. Apelurile la manifestații au fost făcute pe rețelele de socializare.


La Cluj-Napoca, aproape 200 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii şi au pornit în marş prin oraş, cu mesajul: imunitatea nu trebuie să apere corupţia.

„Vrem integritate, nu imunitate!” au strigat manifestanții.

„Mă deranjează imunitatea parlamentară, consider că niciun politician nu ar trebui să aibă așa ceva, pentru că dacă ești un om corect, ar trebui să nu te bazezi pe imunitatea parlamentară”, a explicat un protestatar.

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat și în București, la Universitate, pentru a protesta faţă de respingerea cererii DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova. Oamenii au scandat „Vrem dreptate” „Nu şovăim”.

Sibiu. Şi sibienii s-au adunat la un protest, în ciuda vremii reci și ploioase. Cei 200 de oameni au promis că se vor întoarce în stradă, dacă legea privind imunitatea parlamentarilor nu va fi modificată.

„Eu sunt unul care am ieşit la Revoluţie, în '89, aici, în Piaţă. Mi-am pus pieptul la bătaie în faţa gloanţelor. Nu pentru aşa ceva! Nu pentru aşa ceva!”, afirmă indignat unul dintre manifestanți.

Am ajuns la capătul răbdării cu ce se întâmplă în Parlamentul nostru”, adaugă un altul.

„Fără şovă-ială/Vrem dreptate-n ţară!”, au strigat ei.

Iași. Un protest ceva mai restrâns, dar la fel de vehement a fost și la Iaşi. 60 de oameni au ieşit în stradă cu pancarte, steaguri şi portavoce.

„Senatorul Dan Şova a fost protejat de către colegii lui senatori pentru a nu da piept cu justiţia. Păi, dacă eşti nevinovat, de ce nu te duci în justiţie, domnule Şova? Să îţi dovedeşti nevinovăţia”, spune unul dintre nemulțumiți.

Brașov. Alţi 30 de oameni din Braşov s-au alăturat protestelor din ţară, dar pentru că adunarea nu a fost autorizată şi-au strigat of-ul şi au plecat.

Citiți și:

Cristian Tudor Popescu: Dacă aş ieşi în stradă n-aş striga “Dan Ş-o va lua!”, ci „Altă Constituţie!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri