Autoritățile, pregătite să fie surprinse de iarnă

Data publicării:
desz pezire

Bacău, Iaşi, Galaţi, Olt sau Argeş. Sunt doar câteva dintre judeţele care anul trecut au fost greu încercate de viscolul care a paralizat traficul. Dar administraţiile locale nu par să fi învăţat din greşeli. Avertizarea meteorologilor pentru 25 de judeţe din întreaga ţară pare că va surprinde încă o dată.

Ca un exemplu, pentru deszăpezirea autostrăzii Bucureşti-Piteşti, abia pe 30 octombrie va fi depusă oferta pentru deszăpezire. 100 de kilometri pe care niciun echipaj de deszăpezire nu va interveni în cazul în care va fi nevoie. Aceeaşi situaţie o întâlnim şi în judeţele Olt şi Iaşi.

„De la 1 noiembrie, noi trebuie să începem pregătirile pentru iarnă, practic, utilajele vor fi inspectate pe 15 noiembrie pentru a fi gata și cu stocurile de antiderapant pregătite pentru sezonul rece”, a spus Daniel Minciună, directorul DJADP Iași.

În lipsa sprijinului de la centru, un primar din Argeş a decis să se descurce cu forţe proprii. Oamenii din Albota au strâns bani şi şi-au cumparat un utilaj de deszapezire.

În Braşov, judeţ aflat şi el sub incidenţa codului galben de vreme rea, autorităţile locale se laudă că pot face faţă cu doar trei maşini. În Târgu Jiu, problemele ar putea apărea la munte, în zona Rânca. Meteorologii au anunţat inclusiv ninsori acolo.

Atenţie mare când porniţi la drum în astfel de zone. Poliţiştii vor verifica dacă autoturismele sunt echipate de iarnă. Amenzile pentru cei care nu au autoturismele echipate corespunzător pot ajunge până la 1.600 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri