Vremea se răcește considerabil în următoarele zile

Data publicării:
Femeie umbrela rosie ploaie frig meteo vremea - Guliver Getty Images


Vineri, la ora 14:00 se depășiseră 20 de grade Celsius în toată țara, dar sâmbătă vremea se va schimba radical, se va răci foarte mult, avertizează meteorologul Maria Tomescu. În nordul Moldovei maxima va fi de 9 grade, iar în depresiunile din estul Transilvaniei mercurul termometrelor va urca doar până la 10 grade Celsius. Ceva mai bine va fi în partea de sud a țării, unde se vor mai atinge 20-21 de grade în Lunca Dunării, temperaturi comparabile cu cele normale pentru această perioadă.

Apar și ploile în această noapte în vestul, nordul și centrul țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă acestea vor ajunge și în regiunile sudice, astfel că, de la orele după-amiezii, vremea va deveni instabilă în sud și sud-est.

Cantitățile de apă vor depăși izolat 20 de litri pe metrul pătrat.

Vântul va sufla cu putere, rafalele vor trece de 50-60 de km/h.

Duminică răcirea va continua, va cuprinde și regiunile sudice, astfel că vremea va deveni răcoroasă în toată țara, iar veștile proaste continuă și pentru luni și marți, când este așteptat un nou val de frig, iar temperaturile vor scădea și mai mult. Maximele nu vor trece de 17 grade luni și marți în sudul țării. În regiunile nordice nu vor fi mai mult de 5-7 grade, iar minimele vor coborî bine sub pragul înghețului. Pe lângă ploi, care de luni vor cuprinde din nou toată țara, la munte vor predomina,  cu precădere în timpul nopții, ninsorile. Vorbim nu numai de înălțimi de peste 1.500 de metri, ci de toată zona montană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri