Consilier de etichetă: Cum se mănâncă pizza

Data publicării:
pizza

„Este acceptat să măncăm pizza folosindu-ne propriile ustensile: degeţelele şi mâna? Da, pentru că este un aliment pe care îl găsim în mediul non-formal. Asta înseamnă că nu este o întâlnire pretenţioasă”, spune Karina Nagy, consilier de etichetă.

„Ca să fie clar pentru toată lumea: când pizza este triunghi, pun mâna. Când pizza este pătrat sau dreptunghi, folosesc cuţit şi furculiţă. Chiar dacă este un aliment întâlnit în mediul non-formal, sunt persoane care au pofte şi asta înseamnă că pot să găsesc chiar la un restaurant pretenţios, în meniu, ofertă de pizza. În schimb, acea pizza va fi altfel făcută, umplutura va fi pusă având o textură extrem de cremoasă, extrem de fragilă şi atunci categoric se va împrăştia dacă folosesc mâna, folosesc cuţit şi furculiţă”, mai spune Karina Nagy.

„Dacă suntem la un prânz de afaceri şi avem un interlocutor extrem de pretenţios, dar cu care vrem să semnăm un contract, este un partener de afaceri, poate cineva venit din străinătate cu care luăm prânzul şi suntem în mediul de afaceri, atunci categoric vom folosi cuţit şi furculiţă, degustând o felie micuţă de pizza. Pentru că o persoană educată nu o să mănânce niciodată foarte mult”, sfătuieşte consilierul de etichetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri