Darea în plată, amânată cu repetiție

Data publicării:
apartament bloc locuinte

Potrivit celor doi, şefii comisiilor parlamentare au acceptat deja ca darea în plată să nu fie aplicată retroactiv. Mai mult, ar fi excluse creditele luate prin Prima Casă, astfel că cei care au apelat la programul cu garanţii de stat nu ar mai putea să îşi stingă total datoria la bancă dacă îi cedează acesteia casa. E un punct pe care bancherii au insistat în mod special, spunând că le-ar fi imposibil să mai execute garanţia de stat şi-ar fi nevoiţi să nu mai dea credite prin Prima Casă. Pe de altă parte, parlamentarii spun că nu ar fi fi ajuns la niciun consens cu bancherii.

„Dacă s-a amânat, cred că e absolut normal. Ce ne-a apucat graba asta dintr-o dată? Legea are patru pagini, observațiile președinției au cinci pagini și cineva spune că s-au rezolvat. Trebuie citite cu atenție, noi ne-am pronunțat”, a declarat Mugur Isărescu.

Ionuț Dumitru, șeful Consiliului Fiscal spune că „legea dorește protecția celor care nu-și pot permite. Cei care nu mai pot, trebuie ajutați. Este important ca scopul să fie atins și să nu depășim, să ajutăm speculatorii”.

Citiți și:
BUSINESS CLUB. Darea în plată ia o pauză

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri