Departamentul american de Stat spune că investitorii se sperie de corupţia din România

Data publicării:
SPAGA MITA BANI

Deşi executivul a luat, recent, decizia de a-i consulta pe investitori, continuă să modifice prin ordonanţe de urgenţă legile din domeniul economic şi fiscal, remarcă raportul Departamentului de Stat.

Documentul constată stagnarea privatizarii companiilor de stat în 2015 şi 2016, dar şi faptul că Parlamentul nu se consultă cu investitorii înainte de a adopta legi economice. Corupţia la toate nivelurile rămâne o mare problemă iar liderii politici încă nu dispun de voinţa necesară soluţionării acesteia, spun specialiştii americani.

Durata mare a proceselor îi descurajează de asemenea pe investitori, pe lângă faptul că judecătorii români nu au, de cele mai multe ori, expertiza necesară soluţionării unor litigii între companii. Lipsurile notate se refera la regulile pietelor internationale, drepturile de proprietate intelectuala sau legislatie ce reglementeaza competitia economica. La fel ca şi legislaţia economică, jurisprudenţa nu este nici ea una predictibilă şi deciziile instanţelor nu se pun imediat în aplicare, se scrie în raport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri