Distrugătorii de probe: Dan Şova, Darius Vâlcov şi Miron Mitrea

Data publicării:
Dan Sova si Darius Valcov vot imunitate-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Dan Şova, senator în Parlamentul României şi fost ministru. Cercetat penal pentru că a încheiat între 2007 şi 2009 contracte între complexele energetice Turceni, Rovinari şi firma lui de avocatură. Înţelegerea ar fi fost ilegală şi păguboasă pentru societăţile de stat. Dan Şova ar fi câştigat sute de mii de euro, iar statul român ar fi pierdut peste 10 milioane de euro, spun procurorii. El a susţinut mereu că este nevinovat. A încercat să facă dovada prin nişte procese verbale pe care le-a adus anchetatorilor. De atunci are şi mai multe probleme.

„În legătură cu aceste documente există suspiciunea că sunt false, sunt antedate, prezintă o stare de fapt inexistentă la datele respective, iar conținutul lor este conceput astfel încât să corespundă interesului actual al suspectului Șova Dan-Coman”, se arată într-un comunicat DNA, în legătură cu unele documente depuse la dosar de Dan Şova.

„În cursul anului 2010, din dispoziția suspectului Șova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societății de avocați cu scopul de a compromite toate documentele și corespondența purtată pe mail între societatea de avocați și conducerile celor două complexe energetice”, potrivit comunicatului DNA.

Probe fabricate, harduri distruse şi tentativa de a influenţa ancheta. După această concluzie, investigatorii DNA au cerut ca Dan Şova să stea după gratii.

Cu ciocanul în suportul informatic ar fi lovit şi apropiaţii lui Darius Vâlcov. Omul care va intra în istorie ca cel care a creat noul Cod fiscal, a cerut distrugerea hardurilor pentru că anumite informaţii l-ar fi incriminat. Procurorii spun că fostul ministru de Finanţe, investitor în tablouri, a făcut să dispară şi alte probe după ce a aflat că este anchetat.

"Mi-a spus să deschid seiful și să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic și de hârtie în care se aflau banii și eventualele documente", a spus un martor, potrivit referatului de arestare al procurorilor.

Darius Vâlcov a negat acuzaţiile şi a susţinut că îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă.

Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a cerut să fie distruse actele privind extinderea şi amenajarea casei mamei lui Miron Mitrea. În acest dosar, fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri