Exporturile României au atins un nou record în 2015

Data publicării:
masini fabrica

Companiile româneşti au vândut, anul trecut, peste hotare mărfuri în valoare de aproape 55 de miliarde de euro. Sunt datele INS, care arată, încă o dată contribuţia, semnificativă a companiilor din sectorul auto, responsabile pentru aproape jumătate din exporturi. În ciuda creşterii acestora, România rămâne dependentă de importuri. În 2015, firmele locale au cumpărat din străinătate mărfuri de aproape 63 de miliarde de euro, ceea ce a adâncit deficitul comercial la peste 8,3 miliarde de euro.

Dacia Duster, locul 7 în preferinţele ruşilor

Dacia are trei modele în topul celor mai bine vândute 20 de maşini din Rusia. Este vorba de Logan, Duster şi Sandero. Cea mai vândută maşină românească din Rusia a fost, în ianuarie, Dacia Duster, cu aproape 2.400 de automobile. Urmează Loganul şi apoi Sandero, cu peste o mie de unităţi. Primele două locuri ale clasamentului sunt ocupate de modelele Lada Granta şi Solaris. 

7 din 10 tineri stau în case supraaglomerate

Şapte din zece tineri români, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, stau în locuinţe supraaglomerate. Sunt datele Eurostat care ne plasează la coada clasamentului european după acest indicator, după Ungaria, Bulgaria, Croaţia şi Polonia. La polul opus, în Belgia doar 3% dintre tineri trăiesc în case prea mici pentru numărul de locatari.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri