Primarul din Ploieşti, reținut după ce a fost audiat la DNA. I s-a făcut rău și a fost dus la spital

Data publicării:
iulian badescu primar ploiesti mediafax

Iulian Bădescu / FOTO: Mediafax

Fotbaliştii echipei Petrolul Ploieşti au cerut şi au şi primit banii promişi de Primărie, după ce câştigau Cupa României în 2013. De acele fonduri se interesează acum procurorii anticorupţie. L-au chemat astăzi la audieri pe primarul din Ploieşti şi, după cinci ore de discuţii, l-au reţinut. Anchetatorii verifică dacă primăria a acordat legal opt milioane de lei clubului de fotbal pentru performanţe sportive. Primarul a comentat scurt acuzaţiile.

„O aberaţie”, a spus Iulian Bădescu.

Procurorii îi reproşează edilului că a semnat documentul prin care sponsoriza clubul de fotbal deşi regulamentul nu fusese avizat de direcţia financiară a primăriei. Şi nu se opresc aici cu acuzaţiile.

Acesta a acordat o finanțare nelegală în cuantum de opt milioane de lei către asociaţia Lupii Galbeni, pretinzând pentru acest fapt suma de 300.000 de euro, din care a primit efectiv 100.000 de euro”, explică un procuror.

Procurorii au percheziţionat astăzi biroul şi locuinţa primarului de la Ploieşti. Edilul crede că a fost pus sub acuzare din cauza unui denunţ făcut de finanţatorul clubului Petrolul Ploieşti. Omul de afaceri, reţinut şi el pentru evaziune fiscală, ar încerca astfel să iasă de după gratii, crede primarul.

A zis că mi-a dat mită şi că am negociat cu el. Nu este nicio dovadă, decât denunţul domniei sale.

Asta este ţara în care traim”, a spus Iulian Bădescu.

Tot în acest dosar, secretara primăriei Ploieşti şi directoarea juridică sunt cercetate pentru abuz în serviciu.

______________________________________________________________________

ACTUALIZARE 20.17. Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a ajuns la spital, marţi seară, pentru că i s-a făcut rău la scurt timp după ce a fost reţinut. Iniţial el a fost dus la spitalul din Câmpina, dar apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în condiţiile în care este diabetic şi dependent de insulină.

ACTUALIZARE 17:05 Procurorii DNA au emis ordonanță de reținere pe numele primarului Iulian Bădescu.

Citiți și: 

Iulian Bădescu, jurnalistul care a ajuns primar 

ACTUALIZARE 10.29. Primarul Iulian Bădescu a ajuns la DNA și, înainte să intre în sediul instituției, a făcut noi declarații. A spus că acuzațiile privind finanțarea ilegală a clubului Petrolul Ploiești sunt „aberații” și că ar fi ajuns să fie suspectat de abuz în serviciu în urma denunțului făcut de unul dintre acționarii clubului, aflat în arest.


ACTUALIZARE 9.03. Într-o intervenție telefonică la Digi24, primarul Iulian Bădescu a declarat că au avut loc percheziții și la locuința sa și a spus că se va prezenta la DNA pentru audieri. Edilul a adăugat că sponsorizarea vizată de anchetă este legală.

O singură dată au fost audieri. Atunci eram în calitate de martor. Acum nu ştiu exact calitatea. Probabil că o să aflu după ce ajung la DNA pentru audieri”, a declarat Iulian Bădescu.

Pozitia mea e aceeași. Totul a fost legal din punct de vedere al finanțării. Ba mai mult, noi am reparat o situație considerată de Curtea de Conturi ilegală dinainte de acest contract. Sunt curios să văd acum ce se întâmplă sau ce se discută cu privire la acest contract”, a spus edilul, precizând că nu se află în sediul Primăriei Ploiești.

Noi, practic, nu am finanțat echipa Petrolul Ploiești, am finanțat perfomanța echipei. Până să ajung eu primar, a existat un contract între Primărie și Societatea de fotbal FC Petrolul Ploiești. În momentul în care am ajuns primar, a fost sistat fostul contract. Consiliul Local a decis să premieze jucătorii care aduc performanță pentru că exista și un raport al Curții de Conturi negativ cu privire la ce se întâmplase până în acel moment. FC Petrolul Ploiești e o societate privată, ea nu a aparținut niciodată Primăriei municipiului Ploiești și are acționari privați”, precizat primarul. 


Este o anchetă începută de investigatorii DNA începută acum mai bine de un an. Atunci s-a declanșat și urmărirea penală in rem pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse judiciare, primarul Iulian Bădescu ar fi vizat de anchetă, iar suma de care vorbesc procurorii ar fi de trei milioane de euro. Suma ar fi fost dată de municipalitate asociației Lupii Galbeni, iar banii ar fi ajuns și la echipa Petrolul Ploiești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri