Traian Băsescu, din nou în instanţă

Data publicării:
basescu-1

Mi se reproşează că am făcut declaraţia politică legată de demisia în 5 minute, dar eu am revenit în aceiaşi zi anunţând că nu mai demisionez. Cred că înainte de a cere redeschiderea dosarului de urmărire penală, cred că Parchetul General putea să studieze Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale, nu au avut timp să citească, o să mergem la Parchet cu Constituţia şi acele decizii care dau deplină libertate preşedintelui României, indiferent cine e el, la declaraţii politice,” a spus Traian Băsescu.

Pe 17 aprilie 2007, Băsescu a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute.

"În situația în care, în pofida avizului Curții Constituționale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcție și voi chema în fața electoratului și pe cei care au generat un abuz constituțional", spunea atunci șeful statului, într-o declarație de presă, citată de Agerpres.

Ulterior, Băsescu a renunțat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Băsescu în urma unor plângeri depuse împotriva lui de diverse persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri