Vile de lux racordate ilegal la reţeaua de apă

Data publicării:
vila lux

  

Construit pe malul Jiului, aproape de centrul oraşului, cartierul Bicaz e una dintre cele mai bune zone din Târgu-Jiu. Oamenii de vază ai oraşului şi-au ridicat aici vile impresionante. Câteva zeci de construcţii sunt racordate ilegal de mai mulţi ani la reţeaua de apă a localităţii, susţine furnizorul.

Locuinţa secretarului primăriei din Târgu Jiu a fost construită în urmă cu patru ani. Are şi piscină. Însă în tot acest timp a consumat apă fără să plătească un leu. Omul nu a fost de găsit, nici la telefon şi nici la serviciu. Iar potrivit Aparegio, alţi vecini sunt în aceeaşi situaţie: au apă, dar nu au contract. Oamenii susţin însă că ar fi în regulă cu actele.

Claudiu Soare, medic, are casă în cartierul de lux şi spune că are contract cu Aparegio, dar nu ştie de cât timp.

Ion Iliuţă, un fost director care are, la rândul lui, o locuinţă aici, spune că a făcut solicitare pentru apometru. „Contractul probabil e semnat şi urmează să vină să ne pună apometrul”, spune el.

Actualii şefi ai companiei de apă îi contrazic, în timp ce fosta conducere susţine că nu putea face mai mult.

Cele mai multe sunt în perioada de construcţie. Din păcate, dintre cele 32, toate au alimentare cu apă, niciuna nu a trecut pe la noi, alimentarea cu apă s-a făcut ilegal. Vreau să vă spun că alimentarea cu apă este foarte simplu de făcut”, afirmă Tiberiu Albu, director economic la Aparegio.

Măsura de coerciţie în primul rând trebuie să fie amenda. Amenda respectivă nu este stipulată într-un regulament sau într-un act normativ, dar, aşa cum spuneţi, trebuie trecut la acea debranşare. Ori, ca să-l debranşezi, trebuie să-l descoperi. Şi este extraordinar de greu, pentru că există detectoare de metal, dar până în momentul de faţă nu au apărut acele detectoare pentru conductele de polietilenă”, spune şi Ion Popescu, fost director la Aparegio.

Oamenii simpli din oraş, care îşi plătesc conştiincioşi facturile la apă, sunt revoltaţi.

Proprietarii vilelor au fost somaţi să încheie contracte cu furnizorul. În caz contrar, firma va depune plângeri penale pe numele lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri