Campanie pentru salvarea Muzeului Brukenthal

Data publicării:
muzeu brukenthal wikipedia

În anul 2017 se împlinesc 200 de ani de când în Palatul Brukenthal din Sibiu a fost deschis primul muzeu din România. În ultimele două secole, însă, monumentul nu a fost nici măcar o singură dată restaurat capital.

Administratorii muzeului spun că este nevoie urgentă de reparaţii.

Portalul se află într-o stare degradată. Urnele, care sunt degradate, coloana, baza, soclul, medalionul, tot”, spune restauratorul Gheorghe Buleteanu.

Ca să preîntâmpine accidentele au fost puse schele de protecţie.

Pentru a obţine fondurile necesare pentru restaurarea clădirii a fost lansată o campanie. Vizitatorii pot semna o petiţie prin care să sensibilizeze autorităţile să se implice în restaurarea muzeului.

„Preşedintelui României, primului ministru în funcţie, ministrului Culturii în funcţie, ministrului Finanţelor în funcţie. Nu mai pot să apelez, cum am apelat până acum, la telefoane, la diverşi secretari sau secretare”, spune Sabin Luca, managerul Muzeului Brukenthal.

O evaluare făcută acum 10 ani arăta că muzeul avea nevoie de 30 de milioane de euro pentru reparaţii capitale. În ultimii ani, însă, singurele fonduri primite au fost pentru zugrăvirea faţadei şi a pereţilor din curţile interioare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri