Lansările de carte ale politicienilor au atras un număr record de vizitatori la „Gaudeamus”. Care a fost best-sellerul târgului

Data publicării:
gaudeanus 1

Pavilionul Central Romexpo din Capitală a fost aproape neîncăpător pentru cei peste 100.000 de oameni care au vizitat anul acesta Târgul Internaţional de carte Gaudeamus.

Prima zi a însemnat peste 10.000, a doua zi, circa 10.000 de vizitatori. Vineri, sâmbătă au adus nişte cifre de vizitatori absolut fulminante. Sâmbătă, au fost aproape 40.000 de vizitatori într-o singură zi. Pe total, ne îndreptăm la o cifră mai mare de 110.000 de vizitatori din ce văd acum, astăzi. Pe celelalte zile, cifrele oarecum asemănătoare, dar cu un mic plus faţă de ediţia de anul trecut. Noi suntem bucuroşi, copleşiţi şi sunt convins că şi expozanţii noştri primesc injecţii financiare extrem de plăcute în această perioadă.

Târgul din aceast an a înregistrat şi un record de evenimente. Peste 780 de lansări de carte, dar şi spectacole au avut loc doar în primele trei zile ale târgului. Mii de oameni au venit la lansarea cărţii preşedintelui proaspăt ales Klaus Iohannis, care a avut de semnat peste 3.000 de volume.

Miercuri, când s-a şi deschis târgul Gaudeamus, la Curtea Veche Publishing au fost peste 3.500 de persoane şi s-au vândut undeva aproape de 4.000 de cărţi. S-a ştiut care va fi best seller-ul acestui târg, iar ieri, când a fost adus cel de-al doilea tiraj, s-au vândut peste 2500 de cărţi”, a spus Miruna Meiroşu, PR manager Curtea Veche Publishing.

Şi Adrian Năstase, George Maior, sau Ion Iliescu au scris cărţi despre România ultimelor decenii.

Am scris mai multe cărţi, unele consacrate revoluţiei române. Una chiar aşa se intitulează Revoluţia Română, dar sunt doar câteva care au sintetizat evoluţia lumii la sfârşitul anilor 80'”, a spus Ion Iliescu.

E vorba de al doilea tiraj dintr-un volum pe care, probabil, l-ati rasfoit deja, dar poate acum, după alegeri, veţi avea curiozitatea să îl citiţi. Putem să aflăm din această carte foarte multe dintre lucrurile care s-au întâmplat recent, putem să înţelegem multe lucruri care au marcat această perioadă şi vor marca pentru următorii ani viaţa publică din România.

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, editurile au avut reduceri de până la 50%. Cei mai încântaţi au fost copiii, care nu s-au putut mulţumi cu o singură carte. Târgul Internaţional de carte Gaudeamus a ajuns anul acesta la cea de-a XXI-a ediţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri