Metrorex reia licitația pentru trenuri noi de metrou ce i-a fost anulată anul trecut de DNA

Data publicării:
tren metrou 1

"Bugetul de investiții pentru 2016 al Metrorex include achiziţia şi punerea în funcţiune a 13 trenuri noi de metrou pentru dotarea Magistralei 5, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor inclusiv staţia, galeria de legătură şi depoul Valea Ialomiţei", potrivit Economica.net care îl citează pe Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

Oficialii companiei au anunțat că lucrările la acest tronson ar putea fi finalizate până în vara anului viitor, după ce anterior menționau ca termen de finalizare primul trimestru din 2017.

Anul trecut, reprezentanții companiei spuneau că trenurile de metrou care vor circula pe Magistrala 5 vor fi din parcul de inventar al Metrorex. Deşi vechi de 30 de ani, reprezentanții companiei dădeau asigurări că garniturile de tip BM1 – IVA îndeplinesc toate condiţiile tehnice şi de siguranţă impuse.

"În funcţie de traficul de călători, pentru asigurarea capacităţii de transport pe Magistrala 5, tronsonul I, vor fi minim 8 trenuri şi maxim 13 trenuri. Asigurarea cu necesarul de trenuri pentru Magistrala 5 nu va afecta parcul de exploatare sau intervalul de circulaţie aferent Magistralelor 1, 2, 3 şi 4", declarau reprezentanții Metrorex.

Noua achiziție are loc în contextul în care o procedură anterioară de achiziție a 51 de garnituri, în valoare de circa 400 milioane de euro, a fost suspendată în urma unei anchete DNA.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri