NEPI a cumpărat mall-ul Promenada

Data publicării:
bani euro-2

E confirmată o tranzacţie despre care se vorbea. Raiffeisen Evolution este doar un dezvoltator, face proiecte apoi le vinde. Asta a făcut cu Promenada pe care a ţinut-o doar un an. În preţul de vânzare ar fi inclus şi un credit de 95 de milioane de euro luat de la banca Raiffeisen, un împrumut pe care cumpărătorul poate să şi-l asume sau să-l ramburseze.

Investiţia iniţială în acest proiect a fost de 130 de milioane de euro, deci cel puţin 20 de milioane ar reprezenta câştig. Promenada Mall a fost ultima fază de dezvoltare a proiectului Floreasca City, care a costat 300 de milioane de euro. Mai cuprinde două clădiri de birouri, inclusiv Sky Tower, cea mai înaltă din bucureşti. Ambele clădiri au fost vândute grupului Raiffeisen.

Raiffeisen Evolution este deţinut 60% de bancă prin două entităţi ale grupului mamă, iar Strabag şi Uniqua Insurance au fiecare câte 20%. Nepi este unul dintre cei mai mari investitori în spaţii comerciale şi deţine mallul Vulcan din Bucureşti, recent inaugurat, centrele Ploieşti Shopping City şi City Park Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri