Jean-Claude Juncker l-a pus la punct pe Nigel Farage: „De ce ai mai venit?”

Data publicării:
jean claude juncker

„Este pentru ultima dată când aplauzi aici! Într-o anumită măsură sunt cu adevărat surprins că eşti aici. Ai luptat pentru ieşire, poporul britanic a votat pentru ieşire. De ce ai mai venit?”, i-a spus Jean-Claude Juncker lui Nigel Farage.

Europarlamentarul britanic a avut un discurs dur la Bruxelles.

„Ştiu că aproape niciunul dintre dumneavoastră nu aţi avut un loc de muncă cinstit sau niciunul nu aţi muncit în domeniul afacerilor, în comerţ sau aţi creat un loc de muncă în viaţa dumneavoastră, dar, ascultaţi-mă. Motivul principal pentru care Regatul Unit a votat în acest fel este că dumneavoastră, în mod secret, prin minciună, fără a spune adevărul britanicilor sau restului popoarelor europene, le-aţi impus o uniune politică, iar atunci când oamenii, în 2005, în Olanda şi în Franţa, au votat împotriva acestei uniuni politice, când au respins constituţia europeană, i-aţi ignorat şi aţi introdus Tratatul de la Lisabona pe uşa din dos”, a spus Nigel Farage.

„De fapt, noi ne vrem ţara înapoi, vrem apele de pescuit înapoi, ne vrem înapoi graniţele, vrem să fim un stat independent, autoguvernat, normal, iar în acest fel oferim o rază de speranţă democraţilor de peste tot din teritoriul european. Fac o previziune în această dimineaţă: Regatul Unit nu va fi ultimul stat care va părăsi Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional din Franța, a spus la rândul său că referendumul din Marea Britanie este o „victorie fantastică pentru democraţie” și a amenințat că și Franța ar putea urma aceeași cale.

Este, până la urmă, o palmă dată unui sistem european fondat din ce în ce mai mult pe frică, pe şantaj, pe minciuni. Vorbiţi de o ameninţare apocaliptică, dar britanicii nu au avut altceva de făcut mai bun decât să se afirme suveran, scăpând de Europa. De ce sunteţi surprinşi? Deja de decenii Uniunea Europeană se construieşte împotriva popoarelor europene. Fie terminaţi cu Europa voastră tehnocrată şi costisitoare, cu proiectele delirante care cer şi mai multă Europă câtă vreme popoarele nu-şi doresc acest lucru, ori dacă nu, vă spun clar, veţi asista la o scufundare totală a acestei structuri totalitare. Fie faceţi în aşa fel ca Europa să ducă la un profit pentru toate statele libere, fie faceţi acest lucru, fie mă angajez şi eu să aduc Franţa pe această cale a libertăţii”, a spus Marine Le Pen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri