Copilotul Andreas Lubitz avea probleme de vedere şi se adresase medicului înainte de tragedie

Data publicării:
andreas lubitz-2

 

Dezvăluirea unor posibile probleme oftalmologice adaugă noi elemente la portretul tânărului pilot german, despre care autorităţile susţin că a urmat un tratament pentru probleme psihologice şi că a ascuns angajatorului aspecte privind situaţia sa medicală, relatează Mediafax.

Pentru moment nu este clar cât de severe erau problemele pe care Lubitz le avea la ochi sau dacă acestea aveau legătură cu situaţia sa psihică. O persoană apropiată anchetei a declarat că autorităţile nu au exclus posibilitatea ca problemele de vedere să fi fost psihosomatice.

Poliţia a percheziţionat joi apartamentul din Düsseldorf al lui Lubitz și a găsit documente medicale care atestau că bărbatul este prea bolnav pentru a merge la serviciu şi care se refereau inclusiv la ziua tragediei. Una dintre notele medicale a fost ruptă şi aruncată la gunoi, sprijinind ipoteza anchetatorilor că acesta îşi ascundea problemele medicale faţă de companie. Se pare că la fel s-a întâmplat şi cu problemele sale de vedere.

Spitalul Universitar din Düsseldorf a afirmat într-o declaraţie publicată vineri că Lubitz a fost evaluat la clinica sa în februarie şi cel mai recent la 10 martie. Contactată prin telefon sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a refuzat să comenteze dacă pilotul a fost tratat de probleme de vedere, citând legile privind dreptul pacientului la intimitate. Spitalul are o clinică de oftalmologie. Vineri, instituţia a negat speculaţiile potrivit cărora Lubitz ar fi fost tratat de depresie în clinicile sale.

Citiți și:

Profețiile copilotului morții: „Pun la cale ceva oribil, care nu va fi uitat niciodată”
Dezastrul A320. Secretele ucigașe ale copilotului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri