Ministru german: Confruntarea dintre Occident și Rusia va fi câștigată de tabăra cu cea mai puternică economie

Data publicării:
schau

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, consideră acest nou conflict sistemic dintre Occident şi Rusia va fi câştigat de tabăra care posedă economia cea mai puternică şi cea mai mare forţă de atracţie. Oficialul de la Berlin consideră că sancţiunile impuse de Uniunea Europeană asupra Rusiei au început deja să aibă efect. De asemenea, blocul comunitar poate suporta pe termen lung astfel de măsuri, deoarece beneficiază de o economie mai solidă.

Mai mult, ministrul german consideră că strategia lui Vladimir Putin de a inflama tensiunile interetnice, folosită în criza din Ucraina, nu va avea succes pe termen lung.

Nu există un pericol foarte mare ca naţionalismul să revină în forţă în Uniunea Europeană. Avem o problemă în Rusia, unde guvernul Putin se bazează pe provocarea unui sentiment naţionalist, o strategie ce are succes pe termen scurt dar nu pe termen lung. Sunt destul de optimist”, a declarat Wolfgang Schäuble, ministrul german de Externe.

În schimb, Vladimir Putin a spus răspicat că sancţiunile Occidentului nu îl vor face să îşi schimbe atitudinea şi că Vestul trebuie să se împace cu Rusia.

Aceste superputeri nu au nevoie de aliaţi, au nevoie doar de vasali. Mă refer la Statele Unite ale Americii. Rusia nu va face parte din acest sistem de valori. Este inutil să supui Rusia unor presiuni. Cred că partenerii noştri occidentali trebuie să realizeze acest lucru, trebuie să caute un compromis cu Rusia”, a declarat Vladimir Putin.

Mai mult, liderul de la Kremlin spune că ţara sa nu are nicio vină pentru continuarea conflictului din Ucraina, dar că întreaga situaţie este folosită de ţările occidentale ca pretext pentru limitarea ascensiunii Rusiei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri