Noi detalii despre tragedia din Alpi. Bunicul matern al copilotului a trăit în România

Data publicării:
accident alpi lumanari - getty

©FOTO: GETTY/GULLIVER IMAGES

Bunicul copilotului, născut în România, era medic pediatru şi a rămas în Germania după ce a participat la o conferinţă pe teme medicale, scrie Donau Kurier.

El şi-a găsit un post de medic primar la spitalul de copii din localitatea Neuburg, din landul Bavaria. Soţia sa a fost angajată ca învăţătoare la o şcoală din localitate. Fiica medicului şi a învăţătoarei, mama lui Andreas Lubitz, trăieşte în Germania şi este pianistă.

Potrivit ziarului local german, Andreas Lubitz mergea adesea în vizită în oraşul Neuburg, la bunicii săi, care s-au mutat de câteva luni la fiica lor, în Montabaur.

Clipe de coșmar pentru pasageri înaintea morții

Informaţiile după analizarea cutiei negre a avionului Germanwings prăbuşit în Munţii Alpi sunt tulburătoare. 

Pasagerii avionului Germanwings prăbuşit în Munţii Alpi erau conştienţi de ce se întâmplă. 

Comandantul aeronavei i-a cerut secundului său să pregătească aterizarea înaintea de a părăsi cabina, iar răspunsul copilotului a fost "sper, vom vedea". Cel puţin aşa scrie publicaţia germană Bild, care a avut acces la transcrierea conversaţiilor din cutia neagră. Din aceleaşi înregistrări reiese faptul că pilotul l-a implorat pe colegul său minute bune să îi deschidă uşa cabinei.

Potrivit publicaţiei Bild, la ora locală 10:27, respectiv 11:27 ora României, pilotul îi cere lui Andreas Lubitz să se pregătească de aterizarea la Dusseldorf. "Sper, vom vedea", răspunde copilotul.

Apoi, copilotul îi spune comandantului că poate să meargă la toaletă. După două minute, pilotul îi confirmă colegului din cockpit că poate prelua comanda.

La 10:29 ora locală, 11:29 ora României, avionul începe să coboare. La doar trei minute, se aud izbituri puternice, iar comandantul îşi imploră colegul închis în cabină -"Pentru numele lui Dumnezeu, deschide ușa!". Alarmele de la bord încep să sune semnalând apropierea de sol, iar pilotul este auzit strigând "Deschide naibii ușa!", în timp ce pasagerii ţipă şi plâng.

În jurul orei 10:40 ora locală, 11:40 ora României, dezastrul se produce, avionul cu 150 de oameni la bord se zdrobeşte de un masiv din alpii francezi.

Noile dezvăluiri vin după ce anchetatorii au anunţat că au descoperit mai multe medicamente antipsihotice în casa copilotului considerat responsabil pentru tragedia din Alpii Francezi. Potrivit publicaţiei Liberation, Andreas Lubitz a avut mai multe episoade maniacale pe care şi le ţinea sub control cu medicamente foarte puternice.

În limbaj medical, copilotul Germanwings suferea de tulburare de anxietate generalizată. Mai exact este vorba despre o stare de anxietate care poate afecta pacientul şi câteva luni. Tocmai de aceea, în 2010, lui Andreas Lubitz i-a fost prescris un tratament cu Olanzapină. Este vorba despre un antipshiotic folosit ca stabilizator de comportament, dar şi ca remediu contra episoadelor maniacale. Medicii care îl tratau l-au sfătuit pe tânăr să practice mult sport pentru a dobândi încredere în el, dar şi pentru a-şi ameliora starea depresivă. Pentru că avea probleme cu somnul, copilotul a primit tratament cu Agomelatină - un antidespresiv.

Copilotul avea şi deficienţe de vedere. Dacă ar fi fost descoperite de angajator el ar fi rămas fără brevetul de zbor.

„Ce s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 24 martie a fost opera unei persoane care era foarte bolnavă. Dacă a existat un motiv sau un scop, nu vrem să le auzim, nu este relevant. Important este ca acest lucru să nu se mai repete vreodată. Fiul meu şi toţi cei din avion nu ar trebui uitaţi niciodată”, a declarat tatăl uneia dintre victime.

Şi părinţii copilotului care a intrat cu avionul plin de oameni într-un munte sunt copleşiţi de gestul fiului lor.

Tatăl a fost acolo, era prăbuşit, era un om total doborât, care purta pe umerii săi întreaga responsabilitate a acestei drame, cel puţin aşa l-am simţit eu”, a declarat Bernard Bartolini, primarul din Prads-Haute-Bléone.

Fosta parteneră a lui Andreas Lubitz le-a povestit ziariştilor germani că acesta ar fi avut în minte un plan criminal încă de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri