Criza din Grecia | SONDAJ: Românii ţin partea Europei

Data publicării:
Manifestatii Grecia - GettyImages-479063196

Românii şi-au făcut o idee despre ce se întâmplă în Grecia. 56 la sută dintre noi cred că, la referendumul de mâine, grecii vor vota pentru acceptarea condiţiilor puse de creditorii internaţionali în timp ce 29 la sută cred că votul va fi împotrivă. Românii sunt categorici şi în ceea ce priveşte o eventuală ieşire a Greciei din Uniunea Europenă.

45 la sută susţin că, dacă s-ar întâmpla acest, lucru situaţia s-ar înrăutăţi în timp ce 14 la sută spun că s-ar îmbunătăţi.

De vină pentru situaţia în care se găseşte Grecia în acest moment sunt guvernele anterioare, cred 37 la sută dintre români în timp ce 20 la sută cred ca Guvernul actual, 10 la sută cetăţenii Greciei iar 8 la sută FMI.

De altfel, 38 la sută dintre cei intervievaţi sunt de partea creditorilor internaţionali în această dispută în timp ce 25 la sută ţin cu statul elen. Un procent important, 28 la sută nu se poziţionează nici de o parte, nici de alta.

Majoritatea covârşitoare a românilor, mai exact 90 la sută dintre aceştia cred că situaţia din Grecia ar fi putut fi prevenită în timp ce doar 4 la sută nu cred acest lucru.

Sondajul a fost realizat în data de 3 iulie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri